Direktlänk till inlägg 14 januari 2012

Liten Caisa född den 4jan

Av Camilla Lindholm - 14 januari 2012 13:37

Så kom hon till slut ändå. En vän till mig sa att barn alltid väljer en bra dag att födas på och vad kunde vara mer lämpligt för ett yrväder som Caisa att födas på än under stormen Emil. Stark som en oxe är hon också då hon redan första dagen kunde lyfta på huvudet.


Jag läste någonstans att bebisar i den åldern sover upp till 20h/dygn. Visst sover hon men hon är definitivt vaken mer än 4h/dygn - inte sällan ätandes då men hon spanar även nyfiket på tex olika ljuskällor i rummet. Jag har upptäckt att dagarna går mycket fortare nu än tidigare och att jag har svårt att hinna med mer än typ 2 åtaganden per dag :). Caisa styr hela vardagen och så måste det ju få vara. I natt höll hon oss vakna hela natten pga magont. Inte blev det bättre av att veta att det antagligen var jag som var boven då jag hetsätit (som jag förvisso brukar men får sluta med nu bums :)) clementiner och apelsiner. Det ska tydligen inte vara så bra för den lilla bebismagen. En annan sak jag blivit uppmärksam på är allt blöjbyte - det går åt en hel del och det är viktigt att vårda den späda huden i rumpan väl. Jag har testat både tygblöjor och vanliga pappersblöjor nu och måste säga att tygisar är mycket mer skonsamt mot rumpan, mer miljövänligt och betydligt billigare i längden även om engångskostnaden kan bli stor. Jag har använt den ekologiska allt i ett - blöjan från www.imsevimse.se och de fungerar exakt som en pappersblöja bortsett att du tvättar dem istället för slänger dem och nej det är varken äckligt eller luktar mer illa än en vanlig blöja. De tål att tvättas ända upp till 90grader men blir utmärkt rena av 60grader.  Därtill är mitt tips att tvätta barnets rumpa med bumullsrondeller och olja istället för papper och vatten.


Träningsmässigt så har jag inte kommit igång ännu men jag gör mina bäckenbottenövningar och går promenader varje dag. Igår blev det säkert 1.5h och jag känner mig starkare och starkare för varje dag. Ska bara vänja mig vid att vara betydligt mer framtung ett tag framöver. Dock längtar jag ohyggligt efter ett pass på cykeln eller bara en kort liten löptur men jag får tygla min otålighet och vara snäll mot kroppen. En förlossning torde vara ganska krävande och man ska ha respekt för området kring bäckenet - där ligger all kraft så det gäller att låta det läka innan belastning. 

 
ANNONS
 
Pernilla Berg

Pernilla Berg

14 januari 2012 21:12

Jag har ca 40 tygblöjor i varierande storlek (S-M) i pocketmodell. Mycket bättre än imse vimse allt-i ett och i fina färger (tom några blommiga Fuzziblöjor). Hör av dig om du är intresserad. Ska lägga ut dem till försäljning på sjabarn.se men hojta till om du är intresserad. Just nu ligger dom bara i garderoben här.

http://www.veganlife.se

 
Jona

Jona

21 januari 2012 17:50

Gud så underbart med en unge med fart :-)

Om jag känner dig rätt är du snart all in träning igen med fördubblad passion o energi. Springa med barnvagn kommer att ge dig grym styrka!

http://yogajona.outsideonline.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se