Direktlänk till inlägg 28 september 2011

Ljuvliga höstdagar

Av Camilla Lindholm - 28 september 2011 13:36

Efter en minst sagt regnig sommar verkar turen äntligen kommit till Helsingborg. Vilka underbara höstdagar vi har fått njuta av, sol och 18grader. I måndags var en underbar dag och det var med ett stort leende på läpparna som jag sprang längs med havet och jag kunde inte hejda mig i min iver utan log åt alla jag mötte. För visst är det så att man själv blir lite gladare av att träffa lyckliga människor som skrattar och ler än sura. Jag minns när jag var riktigt liten och fick för mig att jag skulle le åt och hälsa på alla jag mötte hemma i min lilla by - till slut sa mamma till mig att folk undrade vad jag höll på med (de ville jag skulle sluta)  eftersom jag gick och hälsade på alla, vilket tydligen var mycket märkligt. I vuxen ålder tänker jag att det var ju alla andra som var märkliga - inte jag, jag ville ju bara sprida glädje :)!


 Förra veckan var jag hos supersjukgymnasten Rickard Dahan som utarbetade ett litet rehabprogram för mitt bäcken. Jag litar fullt ut på honom liksom på alla andra av mina underbara terapeuter. Och jag är verkligen lyckligt lottad, det kände jag när jag sprang längs med havet, solen lyste mig i ögonen så att jag fick kisa och doften av tång var genomträngnade. Helt underbart att få rusa fram där mitt på dagen för jag rusade verkligen. Jag sprang säkert i 5min fart, även om jag blev lite trött på slutet, och det kändes som att rusa då jag har en 9kg extra att hasa runt på.


 Vid ett annat tillfälle sprang jag förbi en grupp småungar som skrek efter mig när jag passerade dem. De skrek typ att jag var fet och att magen var så stor att den putade....de såg uppenbarligen inte att jag gravid. Jag kan inte minnas att jag blivit beskylld för att vara fet tidigare och mina tankar gick till de överviktiga som trotsar sin situation och ger sig ut för att träna. Vilket bemötande att få.....när du gör något åt din situation och tränar få höra hur fet du är. Det är ju skillnad om personen utan en tanke på att ändra sin situation suttit och ätit gräddbakelser och rökt på ett kafe.  Dessutom undrar jag hur vissa av våra barn är uppfostrade nu för tiden (oj där lät jag som en gammal tant) - de tjatar om respekt men menar makt och förstår inte att ärlig respekt är något man förtjänar inte tvingar till sig med hot.


I morgon kommer Ola Vilnersson från Helsingborg hålla en gratisföreläsning om vaccin och vad man kan göra vid vaccinationsskador Föreläsningen börjar 18.00 och är på Scandic på Stora Nygatan 35 i Malmö. Bor du i Helsingborg och vill ha skjuss så ring mig jag har fortfarande plats i bilen. Med det sagt så vill jag lägga fram en varning för ett nytt vaccin som ska "rädda" alla våra småflickor från livmoderscancer - nämligen Gardasil. Snälla ta inte detta i värsta fall dödliga vaccin utan att först bildat dig en egen uppfattning om dess verkan och innehåll. Gå gärna in på www.mammormotgardasil.nu där finns en hel del info och länkar till studier gjorda i USA och i Finland om detta vaccin. Om du trots allt bestämmer dig för att ta det så skriv åtminstone ut dokumentet som heter Läkargaranti för vaccination med Gardasil. Vill inte din läkare skriva under detta ja då vet du ju att vaccinet inte är ofarligt.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Svante

4 oktober 2011 11:02

Med tanke på att du verkar vara intresserad av hållbarhet och ekologiskt tänkande kanske du borde vara mindre glad åt vädret, då det med största sannolikhet beror på den globala uppvärmningen

Camilla Lindholm

5 oktober 2011 19:16

Hej Svante ja visst är jag det :)! Du också hoppas jag. När det gäller den globala uppvärmningen är jag kluven eftersom forskning faktiskt säger olika och det framkommit en hel del manipulation av forskningsresultat. Klart är dock att det vi släpper ut inte är bra för naturen/oss oavsett växthuseffekt eller inte. Dock kan jag tycka att detta tar mycket fokus från andra minst lika problematiska miljöområden som tex problematiken med plaster som gör män sterila, bristen på rent vatten, föroreningar av oljeläckor/gasverk etc.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se