Direktlänk till inlägg 16 augusti 2011

Nedslagen, uppstånden och kämparvillig

Av Camilla Lindholm - 16 augusti 2011 11:25

I lördags var jag och Patrik ute och cyklade. Vi befann oss på en 70väg och raksträcka. Just då cyklade jag bakom Patrik när jag helt plötsligt känner en smäll och flyger. En bil har kört rakt på mig och alltså inte alls sett mig och Patrik där på raksträckan. Jag låg på marken utan att kunna röra benen, Patrik springer fram till bilen helt upprörd och skriker typ "du körde på henne, hon är ju gravid" varpå en 79 årig gubbe stapplar ur bilen (rollatorn ligger i bilen) redo att slåss. Båda är antagligen chockade och när polisen kommer bedömer de mannen sinnesförvirrad och tar hans körkort ifrån honom varpå mannen undrar om han kan få köra därifrån nu. Själv ligger jag på marken men samtidigt inom 1min har en barnmorska stannat sin bil och två läkare kommit till min undsättning. Finns en högre makt så kan jag inte annat än lyckligt konstatera att den vill mig mycket väl :)! Väl inne på sjukhuset görs ett ultraljud som konstaterar att barnet lever, vilket jag redan känt då jag kände den sparka.


Jag är jätteglad som lever och inte fått några benbrott. Visst jag mår som jag blivit krossad men igår efter behandling hos Stefan Bengtssons naturmedicin kunde jag för första gången ta mig uppför trappan med lite hjälp av Patrik och sova i min riktiga säng. Helt underbart. Idag ska jag till Ulla på www.kostverkstaden.com för sakral-kranialterapi som jag vet kommer göra underverk och så har jag även Kristina på Complete wellnes som hjälper mig med zonterapi och laser. Jag känner mig omringad av hjälpsamma och goda människor och så tacksam över det.


Dock är jag bekymrad. Den 1maj genomfördes ett beslut om att alla örter ska registreras och genomgå läkemedelstester till en kostnad få företag utom just läkemedelsföretag har råd med för att få säljas. Arnika är en fantastisk ört mot inre och yttre trauman av just det slag jag råkat ut för och när jag skulle inhandla de droppar jag tagit innan fick jag beskedet att de inte registrerats och därmed är förbjudna att importera. Arnika har få eller inga biverkningar ifall du inte är överkänslig mot just örten (men då borde man också förbjuda alt registrera tomater, äpplen, nötter och alla livsmedel som kan orsaka allergier). För alla som slösar med produkter som voltaren, zonsalva, orudis etc så kan jag varmt rekommendera arnika istället. DJag blir förvånad om du inte kommer vara mer nöjd med arnikasalvans effekter än din vanliga NSAID-behandling. Till slut fick jag tag i en arnicasalva från tyska Weleda som är stora nog att ha råd med kostnaden. För att undvika att den klassas som läkemedel då den är verksam skriver man på paketen att indikationerna grundars sig på långvarig erfarenhet. Annars riskerar den att hamna oåtkomlig bakom disken hos apoteken. Däremot blev jag under min sjukdomsvistelse erbjuden säkert 10gånger morfin i olika varianter, dropp, piller etc. Det är tydligen helt ok att droga ner individer och foster med starka beroendeframkallande preparat som man vet skadar organismen, men en ofarlig ört ska beläggas med om inte förbud så med varningstext, höga avgifter och i sista skeende höga priser ut till konsument.


Jag vill dock tacka alla snälla människor som stannade och hjälpte mig  och även de vittnen som såg incedenten, och alla mina fina vänner som hört av sig. Just nu kom ett blomsterbud på posten från kära Sara och Jonas :)! Jag är sannerligen en lyckligt lottad person. Jag hoppas även att mannen mår bra och att han inte skadar varken sig själv eller någon annan mer genom bilkörning. Jag hoppas verkligen för hans egen skull att de gör en grundlig medicinsk undersökning på honom innan de ens överväger att ge tillbaka hans körkort.     

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars K

17 augusti 2011 12:01

Hej Camilla!
Otäck olycka.
Skönt att du båda kom så pass oskadda undan som ni gjorde. Och att Patrik inte hamnade i knytnävsslagsmål. :-)
Annars tycker jag, under mina få cykelturer i år, att de skånska bilisterna har blivit mer hänsynsfulla mot cyklister.
Men det finns tydligen undantag.
Hoppas du blir smärtfri kvickt.

 
jona

jona

18 augusti 2011 01:31

käraste fina du o patrik, börjar nästan böla, vilken tur att ni lever! Ta hand om dig nu, Janne hälsar.

http://yogajona.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se