Direktlänk till inlägg 2 januari 2011

Året som gick

Av Camilla Lindholm - 2 januari 2011 16:16

Såhär dagen efter nyårsdagen känner jag mig hugad att sammanfatta året som gick. Det har sannerligen varit ett turbulent år för mig med höga toppar men dessvärre även djupa dalar av olika slag.

 

Året började med förhoppningar om god träning och ett spännande år. Träningen försenades emellertid av en bristning i vaden, bältros och till sist en dunderinfluensa som varade i två veckor. Precis efter mitt tillfrisknande började jag äta X-endurance och efter det gick prestationskurvan bara rakt uppåt. I mitten av mars åkte jag på träningsläger till Mallorca. Jag kände mig bara starkare och starkare och mot slutet gjorde jag träningstider jag aldrig någonsin varit i närheten av. Med högt självförtroende tog jag mig an årets första tävling, Powerman EM i Holland som jag vann överlägset! Efter samma tävling fick jag även äran att bli Powerman Ambassadör!   


Träningen därefter gick om möjligt ännu bättre och av bara farten vann jag två millopp med tider jag bara vågat hoppas på. Så var det dags för årets första triathlontävling, Challenge Kraichgau. Formen var på topp och jag var så motiverad att åka dit, tyvärr kom jag besviken hem med en 7plats pga en förkylning.


Tiden som följer lyckas jag vinna ett par löptävlingar och i mitten av augusti kände jag mig redo att ta mig an Challenge Copenhagen. Fantastisk lycklig kom jag i mål som 3a, vilket var mitt bästa resultat i en stor internationell Ironman någonsin. Tiden till min nästa tävling, VM i Powerman, Zofingen var knapp så vi valde att chansa med minimal träning för att kroppen skulle hinna återhämta sig.


Tävlingen började utmärkt och jag kände mig stark och återhämtad. Jag gjorde allt enligt regelboken vad gäller pacing och nutrition och ändå kommer förvirringen och tröttheten som en blixt från ovan, bara 7km från mål. Desorienterad ramlar jag över mållinjen som 3a och så småningom förstår jag att orsaken är saltbrist antagligen pga min magåkomma efter Köpenhamn. Ändå är jag är otroligt nöjd med min 3dje placering som vittnar om att min lägstanivå har blivit relativt hög :)!


Säsongen avslutas med en lång och härlig resa till Malaysia och lycklig korsar jag mållinjen i Powerman Malaysia som tvåa, vilket även innebär att jag behåller min totala ledning i Powerman-serien. Jag är rankad 1a. Veckan efter följer jag upp mitt fina resultat med att vinna Penang international 10km på tiden 35.07 Kort efter förlovar jag och Patrik oss på en öde strand i Langkawi.  


Sista tävlingen för året blir Asia Pacific Championship som jag dessvärre måste bryta och efter det har jag haft säsongsvila vilket passar utmärkt då vädret hemma är kallt och snöigt. Jag såg fram emot en lugn och behaglig jul med mina närmaste men tyvärr kantades denna jul av en tragisk och oväntad tragedi inom familjen. Min jul blev ändå så bra som den kunde bli under rådande omständigheter. Årets sista timmar firades med mina fina och lätt galna vänner och jag ser med tillit och spänning fram emot vad 2011 har att erbjuda. I morgon börjar jag träna igen så skål för 2011!    

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se