Direktlänk till inlägg 27 april 2010

GULD i Powerman EM i Holland!

Av Camilla Lindholm - 27 april 2010 15:40

           Underbart, härligt, fantastiskt är känslan över att äntligen lyckats nå hela vägen! Träningen den sista månaden fram till tävlingen har känts kanon så förhoppningen fanns där...men det är en bit från att hoppas till att verkligen lyckas :)!


Resan till Holland tog sin tid då de vägar vi valt att åka på tydligen transformerats från en snabb autobahn till en sniglande byggarbetsplats. För mig är Tyskland ett enda BAU och STAU just nu :)! Väl framme i Holland sken solen och på tävlingdagen fick vi avnjuta en 25grader och sol - helt underbart då temperaturen visade 4+ när vi lämnade Helsingborg. En trevlig överraskning var hotellet som arrangörerna bokat in oss på - vi slapp den obligatoriska lantbruksskolan och fick istället bo på 4stjärnigt hotell. Mycket fint hotell i härlig miljö så tack så mycket för det :)!


Tävlingsdagen välkomnade oss med klarblå himmel och jag kände mig redo för att anta sträckorna 15-60-7.5.  Efter lite intervjuer var det dags att invänta startskottet och ganska snart fann jag mig själv i täten och var den som styrde loppet. I år hade de förlängt löpbanan och lagt till en extra vändpunkt, som om alla knixiga svängar inte var tillräckliga ändå. Dock visade det sig att knixiga svängar är lite av min grej för de andra verkade ha det jobbigt vid varje skarp kurva. På näst sista varvet (totalt 6) fick jag en lucka på några meter som till första växligen ökade till ca15sekunder. Förra året lyckades jag tappa 30sek i växlingen och i år hade jag bestämt mig för att växla fortare. Det lyckades och hade bästa växlingstid vilket jag är oerhört nöjd över eftersom jag skulle slippa agera psykologisk farthållare åt ett gäng konkurrenter. Jag förstod att bakomvarande skulle göra allt för att täppa igen luckan så jag pressade lite hårdare än brukligt. Avståndet minskade emellertid aldrig och sista varvet (3 totalt) tog jag det lite lugnare i korsningarna där asfalten var dålig efter en hård vinter för att inte riskera punktering. Vet inte varför men helt plötsligt poppade en tysk melodislinga upp i mitt huvud: heute ist main tag....heute ist main tag...det tog några sekunder innan jag var fokuserde på uppgiften alena igen :)!


Om första växlingen gick kanon så gick andra växlingen desto sämre. Det är inte lätt att ta på sig de snabba sauconyskorna med kramp i båda fötterna/underbenen - det tar faktiskt sin tid. Förstår inte varför jag alltid får kramp på den här tävlingen men kanske är det för att det är första tävlingen på året och att banan innehåller många inbromsningar och accelerationer, vilket sliter på benen. När jag fick höra att jag drog i från ytterligare på löpningen började jag ana att det kunde gå vägen....men vägrade ändå tänka tanken fullt ut. Det är ju inte över förrän det är över! Men de sista två km insåg jag att bara jag höll mig på benen skulle det här gå hem och att korsa mållinjen som etta kändes UNDERBART HÄRLIGT!


De första tre bilderna är från prisutdelningen och den näst sista är presentationen av oss innan start där jag står först eftersom jag är rankad 1a :). Den sista är från en intervju precis innan start.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Magnoy

27 april 2010 21:40

Stort jättegrattis! Du är så himla grym! Jag är superimponerad. Grattis!
Kram Magnus

 
Ingen bild

Manne

27 april 2010 22:10

Superimpad!

Det var ett nöje att få ligga i samma bassäng som dig idag! =)

 
Ingen bild

camilla

28 april 2010 09:07

Tack Magnoy, hoppas träningen går bra :)! Manne, kul att träffa dig :)!

 
Micke Selvin

Micke Selvin

28 april 2010 20:21

Coolt! Bra gjort Camilla, det var du värd med din seriösa satsning! Europamästare ... Stort!

http://www.mickeselvin.se

 
Anders Engström

Anders Engström

28 april 2010 22:17

Grattis Camilla.

...och jag gissar att jag även kan gratta till ett EM GULD!!??

http://www.halmstadtri.se

 
Ingen bild

Anna

29 april 2010 09:38

Bäst du vännen. Stort grattis till min härliga vän!!!!!

 
jona

jona

3 maj 2010 12:11

Ohhh vad roligt Camilla, du vann!! stort grattis.

http://www.yogajona.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se