Direktlänk till inlägg 14 april 2010

Ränta på inlagd insats........

Av Camilla Lindholm - 14 april 2010 09:37

Det är verkligen effektivt att åka på träningsläger eftersom man har möjlighet att helt avskärma sig en vardagsverklighet som annars alltid gör sig påmind här hemma. Just nu är det mycket beslut som ska tas, färg på väggar, tapeter, kökstankar och huvudbry över att hitta en överkomlig trapplösning som inte kostar en smärre förmögenhet. Annars gör Patrik allt han kan för underlätta för mig och medan jag var och tränade på Mallorca så ägnade han sig åt att flytta ut ur min lägenhet - snacka om att jag är en priviligerad kvinna :)!


Igår fick jag även kvitto på att två veckor av mycket och hård träning inte alls nödvändigtvis behöver betyda att kroppen bryts ner och presterar sämre - allt beror på individuella skillnader och den träningsbakgrund man har sedan tidigare. Inte heller finns behovet av hela vilodagar. För mig kan en vilodag bestå av ett lugnt cykelpass, distanspass i löpning eller ett simpass. För handen på hjärtat hur många av er känner sig pigga och utvilade efter en vilodag. Ganska vanligt brukar istället vara att man känner sig segare dagen efter. Men återigen allt är individuellt och är man nybörjare så kan behovet av vilodagar vara nödvändigt.


I Helsingborg finns en 2km slinga (60m kort så jag förlänger den naturligtvis) inne i Pålsjöskog som verkligen inte tillhör de mest lättsprungna banorna jag känner till. Den får Pildammsparken (för er som är bekanta med den) att kännas som värsta asfalterade gatloppet. Nåväl tisdagen tre veckor  innan mitt träningsläger avverkades 3x3km progressiv löpning på spåret där varje km inom de 3km skulle gå snabbare än den föregående. Igår upprepade jag exakt samma pass och sprang varje avslutande km mellan 13, 17 och 17 sekunder snabbare än förra gången. Ganska skaplig utveckling på enbart 3ve. Med det vill jag även säga att för fart krävs en god grund och när du väl har den så kommer farten ganska fort när du väl börjar träna på den.


Igår fick även min kropp en check hos Torbjörn Mårtensson som numera känner min kropp väl. Han behandlade mina muskler efter mitt träningsläger på Lanzarote i januari och även igår. Skillnaden var total då mina muskler kändes löjligt fräscha och pigga igår och det efter 2ve hård träning. Jag vill tro att det är jag men jag tror även att kosttillskottet jag äter också har ett finger med i spelet.

 
ANNONS
 
Ingen bild

Tussilagon

14 april 2010 15:06

Du verkar ha en riktigt bra man du!

 
Ingen bild

En Hundkompis till JokkmokksJokke

15 april 2010 10:32

Kul det går bra för dig. Det är verkligen fint att vara så priviligierad. Förresten var det inte den fantastiske förebilden The Voice som kom på det nu allmänt vedertagna namnet Tussilagon? Ni får lycka till, så även i Holland

 
Jona

Jona

15 april 2010 15:57

Låter grymt bra läger, ska bli spännande att följa din framfart!

Kram

http://www.yogajona.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se