Direktlänk till inlägg 9 januari 2010

Rubrik saknas

Av Camilla Lindholm - 9 januari 2010 16:41

Idag är det kick off på SATS här i Helsningborg. Dessvärre "skolkade" jag från de flesta delarna, de som innehöll träning till förmån för min egen träning, läs löpning. Tyvärr verkade det inte riktigt vara min turdag då hallen var låst när jag kom dit för att köra straight and turns. Passet är ett snabbhetspass som normalt ingår i min träning och som jag berättat om tidigare. Istället hittade jag en snöfri plätt som jag sprang fram och tillbaka på som kompensation, det gick ganska bra. Nu snart ska jag tillbaka till SATS på lite mingel och mat. Kul!


I måndags skrev jag om mitt mineralanalystest och hur avslöjande det är. Det kan knappast komma som en överraskning att vi alla är olika och har olika behov men ändå ger vi kostråd som om alla vore lika. Mitt test visade tex att jag för en period ska reducera/undvika en rad födoämnen som normalt sett anses nyttiga. Exempel på sådana är spenat, sojabönor, vildris, tofu, nötter, kikärtor och avokado. Allt handlar om balansen i kroppen och att ha en jämvikt mellan tex koppar och zink, magnesium och natrium, järn och koppar osv. Dessutom har olika människor olika lätt eller svårt att bryta ner olika födoämnen samt att dessa födoämnen påverkar vår metabolism på olika sätt. Min sköldkörtel är tydligen lite trög just nu och då behöver jag födoämnen vars innehåll triggar igång den lite. Personligen tror jag att många av våra vanligaste besvär såsom uppblåst mage etc kan avhjälpas med just detta, en individuellt anpassad kost. Men jag tycker det är minst lika viktigt att det inte blir ett tvång eller kram och anser det även viktigt att unna sig lite då och då (dock kanske jämt :)). Just ikväll tänkte jag nämligen äta det som bjuds, även om det skulle innebära lite avokado eller ännu värre..... lite sötsaker :)! Trevlig lördag....för det tänkte jag ha :)  

 
ANNONS
 
Ingen bild

LindaH

14 januari 2010 10:10

Hej! Intressant med att vissa födoämnen triggar ämnesomsättningen, har du förslag på några? Min sköldkörtel är inte i bästa form men jag behöver inte äta medicin för det, tack o lov för det. Intressant blogg/hemsida du har jag lär återkomma hit!

 
Ingen bild

camilla

19 januari 2010 23:26

Hej Linda!
Om du mailar mig så kan jag berätta mer.....

Camilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se