Direktlänk till inlägg 4 januari 2010

Som man bäddar får man ligga......

Av Camilla Lindholm - 4 januari 2010 22:21

Det nya året har bjudit på massor av minusgrader i hela landet, så även i Skåne. Det tillhör knappast vanligheterna med minus 10-13 grader här nere och jag kan inte påstå att jag njuter av det :)! Men vädret kan man inte rå på så lätt så jag gör det bästa av situationen, vilket innebär innomhusträning. Löpning funkar ganska bra ute men cykling i många minusgrader tycker jag är olämpligt. Någon kanske hävdar att det gör en hård att träna under hårda förhållanden, vilket gynnar en under tävling. Jag är en anhängare av att man ska träna i alla möjliga klimat för att vara förberedd för just alla möjliga klimat. Troligt kommer det aldrig vara 10 minus i en triathlontävling någonsin. Extrem kyla är inte bra för luftrören, gör musklerna och lederna extra känsliga och sköra och personligen tycker jag även att det påverkar återhämtningen negativt. Därför försöker jag träna inne så mycket det går vid den här typen av väder.  Som tur är så stormtrivs jag med min nya computrainer och träningen på den är faktiskt mer effektiv än ute. Vad gäller löpningen så har jag så smått börjat komma igång även med den, skönt!


Idag var jag hos Ulla på www.kostverkstaden.com och fick en genomgång av min senaste mineralanalys. Svaret lät inte vänta på sig och jag fick tydliga svar på varför jag känt mig så trött på sistone. Häftigt att tex kunna läsa i analysen att resultatet tyder på att jag eventuellt ätit lite mycket kolhydrater av den snabba sorten - ooppps samt att min för närvarande lite tröga metabolism kan bero på en virusinfektion - no way (jag säger bara bältros)! Ja jag fick även veta att min höga kopparhalt har gjort mig anemisk och reducerat min förmåga att ta upp just järn ur kosten. Detta och fler saker därtill är nog anledningen till min oförklarliga extrema trötthet på sistone (givetvis tillsammans med årsiden). Nu har jag emellertid införskaffat mig en rad kosttillskott samt kostråd som ska få rätsida på problemet samt hjälpa mig att bryta ner protein i kosten bättre, vilket typ är jätteviktigt. En intressant sak jag lärt mig är hur viktigt det är med rätt balans mellan olika mineraler. Många av oss kanske inte har brist på mineraler, det är bara balansen dem emellan som ställer till det. Kontentan av allt blir emellertid att det gäller att ta hand om sig själv, även under säsongsvilan :)!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Sofie

5 januari 2010 08:11

Jag går också till Ulla nu, så himla bra att få kolla på hela kroppen :)
Ha det skönt i snön!
kram Sofie

 
Ingen bild

camilla

7 januari 2010 14:41

Gör du, visst är det bra :).
Kram
Camilla

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se