Direktlänk till inlägg 8 november 2009

2a i Powerman Malaysia!

Av Camilla Lindholm - 8 november 2009 10:14

Mitt mål innan tävlingen var att fajtas om förstaplatsen. Som jag såg det så var vi 4 tjejer som skulle slåss om just den åtråvärda placeringen och min förhoppning var att jag skulle vara starkast. Sträckorna 11, 64, 10 vittnade om att det skulle krävas en hel del fart för att uppnå målet. Dessvärre fick jag nöja mig med en andraplats. Här är min redogörelse över loppet.


Det hade varit väldigt varmt, molnigt och en hel del regn innan tävlingen och enligt väderleken skulle vi ha samma väder idag. Efter knappt någon sömn (en malaysisk reporter hade ringt runt till några av oss mitt i natten i jakt på en intervjuv) vaknade jag till en helt klar och molnfri himmel. Det kändes inte som någon bra idé att ojja sig över det då det är svårt att påverka vädret :) så jag bestämde mig för att gilla vädret. Och ärligt talat så tyckte jag inte att det var så varmt (det visade sig vara 29grader), vilket lovade gott då löpbanan innehöll väldigt få skuggiga partier. Starten gick och ganska snart bröt sig en tjej från Sydafrika loss och fick en lucka på ca 100m. Eftersom jag kände att tempot var alldeles för högt så valde jag att inte försöka täppa igen luckan, vilket visade sig vara ett smart drag. I början på andra varvet hade min grupp om tre tjejer ätit upp hela gapet. Nya Zeeländskan och tjeckiskan var betydligt snabbare än jag i växlingen men förvånandsvärt snabbt kom jag ikapp och förbi (trodde jag). Cykelbanan bestod av två varv men med bara en vätskestation där jummet vatten serverades. Jag cyklade hela banan i tron att jag hade en ledning med ca 2min ner till Australienskan Rebecca Preston då jag helt plötsligt 300m innan blir omkörd av tjeckiskan jag trodde lämnat bakom mig för länge sedan. Senare fick jag veta av de andra tjejerna att hon legat 5-6m bakom mig hela cykelsträckan. Eftersom hon kommer från kortdistans så kanske hon trodde att det var okej, vad vet jag. Värre är då att inte domarna valde att göra något. Senare fick jag även veta att en annan av tjejerna fått varning på varning men inget tidstillägg. Det är verkligen synd eftersom loppet i övrigt var minnesvärt och väldigt väl arrangerat. 


Nåväl,  hon är blixtsnabb ut från växlingen och sätter upp i mitt tycke en väldig fart som jag omöjligtvis kände att jag kunde hålla. Trots att jag tyckte att jag tagit det lugnt på cyklingen kändes mina ben extremt tunga och hela kroppen kändes som den brann. Nu var det inga behagliga 29 grader längre utan fuktiga och heta 37! Målet blev istället att överleva hettan till nästa vätskestation (2-2.5km emellan) som bestod av varmt vatten ståendes i små plastmuggar på två små ihopsatta bord. Jag spillde ut hälften, fick i mig en klunk och hällde resten över huvudet, vilket snarare värmde än kylde mig. På sista varvet började jag frysa vilket jag visste inte var så bra. Fryser man i solen när det är 37 i skuggan - ja då har man vätskebrist helt enkelt. Överlycklig kunde jag emellertid ta mig i mål som ohotad 2a och väl i mål hade de en stor fläkt samtidigt som det bjöds det på is, iskall handduk och iskallt vatten. Detta hade jag verkligen behövde utmed banan.


Prisutdelningen var verkligen minnesvärd. Innan loppet hade vi fått typiska malaysiska kläder att bära på evenemanget. Dessutom bjöds det på vacker underhållning bestående av vackra dansande malaysiska kvinnor och män. Efter prisutdelningen fick vi återigen bestiga scenen för att överlämna varsin present som representerade vårt hemland till någon av sponsorerna. Jag hade tagit med en snöboll från Kosta Boda eftersom jag är född och uppvuxen nära den orten. Ikväll är alla i elitklassen bjudna på trerätters middag på en restaurang här på orten och i morgon bär det av till Langkawi för semester. Härligt!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kristina

8 november 2009 13:11

Ett jättestort grattis från Småland! Kul med snöbollen, förstod dom vad det var för något?

 
Bella

Bella

8 november 2009 14:03

Fantastiskt Camilla! Grattis! Starkt jobbat!

http://www.intuition-ltd.co.uk

 
Ingen bild

Fredrik Swahn

9 november 2009 10:58

Starkt Camilla, jäklar vilken säsong du haft! Ta det lite lugnt och ladda batterierna nu så tar vi sikte mot 2010 sen :-)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se