Direktlänk till inlägg 29 maj 2009

tävlingsrapport Barcelona

Av Camilla Lindholm - 29 maj 2009 17:03

Det är inte med särskilt stor glädje jag skriver denna rapport. I lördags gick Challenge Barcelona av stapeln för första gången och vem vet om det inte var för sista gången också.  Jag orkar inte skriva en lång redogörelse över vad som hände men sammanfattningsvis så var cykelrutten den mest draftingdrabbade och farliga bana jag någonsin kört. Det är en omöjlighet att släppa iväg 2200 atleter på en 90km lång platt sträcka med 5min mellanrum. De första milen gick bra och jag som låg 10m bakom Kristin körde om flera tjejer i rasande fart. Mina ben kändes förvånandsvärt pigga. Men ganska snart tog det stopp och alla vi kört om samlades ihop till en tjock gröt utan början eller slut. Det var omöljligt att låta klungan passera då det hela tiden kom nya cyklister i en enda stor massa, det var omöjligt att köra ifrån den genom att trotsa reglerna och köra på fel sida vägen. Istället för triathlon liknade det ett cykellopp med utbrytningsförsök och mina ben stumnade av alla försök. Men inte kunde klungan låta en tjej rycka. När jag rullade bak för att hålla distans fylldes denna lucka på några sekunder, inte med en utan av 10 på insidan och 5 på utsidan. En av protjejerna i gruppen såg hur jag försökte kryssa mellan gruppen för att undvika att sitta på hjul och sa till mig att sluta eftersom det var fullkomligt lönlöst. Det var anarki. De få domare som var ute på banan gjorde absolut ingenting även att vi var flera som frustrerade pratade med dem. Därför kom det sedan som en chock att över 100 personer blivit diskade, däribland jag, vinnaren och de tjejer som Kristin och jag kört om och sedan fastnat med. Personligen kan jag emellertid tycka att man borde diskat hela loppet eftersom sannolikt alla oundvikligen draftade någon gång under loppet. Det som kunde blivit så bra blev så sjukt fel......och jag kan i nuläget inte rekommendera någon som har ambitionen att tävla i triathlon att åka dit.


Hur svårt kan det vara att låta åtminstone proffsen få ett ordentligt försprång på en 20-30minuter. I Holland under duathlon- EM gavs alla tjejer ett 15min försprång på en betydligt kortare tävling. Ute på banan fanns minst 20 motorcyklister på en 60km-sträcka och domarna gjorde ett fantastiskt jobb. Det var en fröjd att tävla där, och som atlet kunde man avslappnad hitta sin rytm och pace.

 
ANNONS
 
Linda

Linda

29 maj 2009 22:18

Trist att sådana saker avgör. Men positivt att dina ben kändes bra. Ska du köra kortbane SM på cykel? Det går ju nere i dina trakter...

http://www.lindaeriksson.com

 
Jesper N

Jesper N

31 maj 2009 17:32

Trist att höra om dåliga arrangemang och orättvisa domslut. Men det är bara att bryta ihop och komma igen som Per Elofsson skulle ha sagt ;-)

http://www.funbeat.se/person/overview.aspx?PersonI

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2
3
4
5
6
7
8
9
10
11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se