Direktlänk till inlägg 21 april 2009

Härlig säsongspremiär på Powerman EM 15-60-7.5!

Av Camilla Lindholm - 21 april 2009 14:14

Det var lite nervöst när jag ställde mig på startlinjen för att köra årets första tävling. Det är det iofs alltid och jag gillar det eftersom det får mig att känna mig laddad och skärpt. Men eftersom jag inte kört en enda tävling i vinter/vår så visste jag inte riktigt vad jag hade att vänta. Dessutom är det alltid bra att köra någon mindre tävling som träning eftersom jag tycker att det är ett utmärkt sätt att få upp farten och hårdheten i kroppen på. Men nu hade jag inte det så det var bara att gilla läget.


Den lilla orten Horst i Holland bjöd på helt fantastiskt väder i form av solsken från en klarblå himmel och 17-18grader. Helt perfekt mao. Den helt platta banan innehöll många skarpa svängar på både löpningen och cyklingen, vilket jag absolut inte har något emot. Damerna startade 15min före herrklassen (vilket var kanon eftersom det var helt tomt på vägarna när vi cyklade ut) och precis innan start ropades alla namn i elitklassen upp och vi fick ställa upp oss till allmän beskådning. Efter det gick arrangörerna igenom allas meritlistor och alla tävlandes ställdes i tur och ordning upp bakom startlinjen. När jag och två till återstod hade speakern tydligen sagt sitt, han ansåg kanske att vi inte hade några meriter och vi fick under tystnad lufsa tillbaka och ställa oss bakom startlinjen vi också. Pinsamt kan tyckas men mig bekom det inte så mycket då jag hade coach Jens ord i huvudet "du vet vem alla är....men de vet inte vem du är". Starten gick och i år till skillnad mot förra året så tryckte jag mig fram i fronten och ganska snart splittrades fältet och jag hamnade i en klunga på tre tjejer. Yvonne Van Vlerken fanns inget att göra åt då hon fullkomligt flög fram, från start till mål. Jag låg tätt bakom tjejerna hela löpningen som avverkades på 54min. Jag tyckte vi gjorde en bra växling men fick sedan veta att vi tappat ca 30sekunder på bara växlingen! På cykelsträckan lyckades vi hänga av en tjej och kvar återstod bara Ulrike Schwalbe (3a på VM förra året). Efter en mindre lyckad andraväxling växlade jag ut 20m bakom Schwalbe men bestämde mig redan från start att trycka på hårt. Jag kom snart ikapp henne och bestämde mig snabbt för att försöka löpa förbi henne. Ganska snart fick jag en lucka som jag lyckades dryga ut fram till mål. Därmed kunde jag springa in som lycklig tvåa, vilket är en härlig start på tävlingssäsongen. Måste även passa på att tacka Patrik och Jennie (vars man Aksel kom 3a i herrklasse)  för stödet längs banan. Även om jag oftast inte rör en min när jag tävlar så betyder alla hejarop så ofantligt mycket. Tack tack!


Nedan är några bilder från loppet :)!


 
ANNONS
 
Ingen bild

Rickard

21 april 2009 19:17

Mycket imponerande prestation!
Stort grattis!!!

 
Ingen bild

Tove

21 april 2009 20:03

Grattis, Camilla! Bra kört!
Kram/ Tove

 
Ingen bild

Anders

22 april 2009 08:57

Grattis!! Verkligen imponerande!

 
Ingen bild

Putte

22 april 2009 11:09

Imponerande starkt att komma igen efter växlingen sen bara fortsätta dra. Schwalbe hade inte styrkan att hänga med. :-)

 
Ingen bild

Sofie

23 april 2009 08:18

Jättegrattis igen :) du är grym och det är bara början på säsongen ;-)
Kram Sofie

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se