Alla inlägg under februari 2009

Av Camilla Lindholm - 12 februari 2009 15:56

Idag har jag hunnit utföra flera ärenden samt springa två gånger. Det sista passet är något av ett favoritpass och går under namnet straight and turns. Det går till så att man accelererar upp farten till max på långsidorna av en löparbana för att sedan jogga igenom kurvorna. Idag var första gången jag körde 10 varv och det kändes ganska bra. Men för nybörjare kan 2-4 varv vara lagom till en början. Det är ett ganska jobbigt men skonsamt fartpass. Att jag trots det brukar få träningsvärk av torsdagsträningen beror mer på löpskolningen som föregår själva fartpasset :)!  Normalt sett brukar jag köra passet ute på stadion men eftersom den numera är is- och snöklädd flyttade jag in till Atleticum och friidrottarna. Där spanande jag in en dansk längdhoppare som tränade spänst. Först lite tung styrketräning och sedan några spänstiga rundor jämfotahopp över tokhöga häckar! Oj, vad imponerad jag blev. När jag själv kört spänstträning så kommer jag knappt över barn/teknikhäckarna.


Nu väntar en kvällföreläsning och förhoppningsvis om jag hinner mitt missade simpass från i måndags då jag också hade kvällsföreläsning. 

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 11 februari 2009 16:40

Igår blev det plötsligt vinter här i skåne. Det kommer väl knappast som någon nyhet att snö, slask och vind inte tillhör mitt absoluta favoritväder att träna i. Men eftersom det inte finns något jag kan göra åt saken så får jag gilla läget och försöka anpassa mig efter förutsättningarna så gott det går. Springa går hjälpligt och under gårdagens intervallpass halkade jag bara en gång, vilket måste anses som mer än bra :)! Jag ser med spänning fram emot söndagens cykelpass ute - det kan bli en utmaning.


Igår köpte jag även ett köksbord på blocket för 1500kr (normalpris 3125). Det är ett runt vitt bord från Ilva och säljaren hade vårdat det ömt. Dels hade hon lagt en mjuk skyddande plastskiva över bordskivan, dels en skyddande plastduk så bordet var precis som nytt.  Eftersom jag för tillfället inte har någonstans att förvara det  lovade säljaren att ta hand om det tills jag får min lägenhet. Snällt!


Träningsmässigt har jag idag avverkat två av totalt tre pass, ett intervallpass på cykeln och ett tempopass på löpningen. Nu återstår bara simning för att göra dagen komplett. Jag har även bokat en resa till Mallorca som det danska triathlonförbundet anordnar. Det är två veckor över påsken och coach kommer följa med. Resan blev egentligen för dyr (svenska kronan är ju så låg i förhållande till den danska) men eftersom coach ska med ansåg jag det värt pengarna.  Därefter är jag hemma i en vecka innan jag åker till Powerman-EM i Horst (duathlon), Holland.  Skoj!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 9 februari 2009 10:18

Lördagkväll 20.30 och jag har precis blivit lämnad ensam. Nästan alla möbler, utom datorn och en säng är borta. Kvar ligger mest skräp och otaliga dammtussar. De förstärker ett intryck av att här bor ingen. Alla har en historia och med mig har de kala väggarna 3år. Tre år som jag färglagt med ett helt spektra av känslor. Nu är det slut och det känns verkligen definitivt och utan återvändo. Det gör ont och jag känner mig så fruktansvärt liten och ensam. Just då övergår det mitt förstånd hur jag ska lyckas tillbringa ännu en vecka i ett hem jag verkligen älskat men som nu enbart känns kallt, hårt och avslutat. För det jag hade där, det finns inte längre kvar.


Söndag förmiddag, jag umgås med en vän jag tycker mycket om.  Vid lunch cyklar jag ut och upptäcker vägar som för mig är helt nya. Det är vackert och blåser bris från havet. För första gången sedan länge är det sol och  jag fryser inte. Jag kommer på mig själv att jag ler, så där fånigt och spontant som det enbart kan göra när det kommer från hjärtat. Det är alltid svårt med uppbrott och skrämmande att testa nya vägar. Men låter man bli så riskerar man att  missa oändliga upplevelser och erfarenheter. Så jag låter inte bli!


  

Av Camilla Lindholm - 7 februari 2009 16:50

...låt för guds skull bli att samla på dig massor av saker som upptar en massa utrymme. Om du nödvändigtvis måste så låt då åtminstone bli att flytta, för att flyttpacka är sannerligen inte det roligaste man kan göra en lördag. Lars kom ner igår och idag har vi försökt dela upp alla saker vi samlat på oss under alla de år vi varit tillsammans. Så även om jag enbart sprungit en timme tillsammans med Eskil så känner jag mig ganska mör och det är inte enbart av den träningsvärk jag fick av torsdagsträningen. Jag är även helt spak i armarna efter allt bärande. Däremot var gårdagen betydligt mer trivsam. Efter mitt simpass, lite arbete och sedan mer arbete, fast på cykeln, avslutades kvällen hemma hos Daniel spelandes hans nya favoritspel vars namn jag glömt. Nåväl, det är ett strategispel som kräver en nästan obeskrivlig mängd kreativitet och intelligens samt möjligtvis en liten gnutta tur - visst var det så Daniel?  Det blev en hård kamp mellan Daniel, Eskil, Patrik och jag, där jag otvivelaktigt avgick med segern till fleras förtret och förvåning :)! Efteråt fick åtminstone Patrik  revansch mot mig  i Rappakalja. I övrigt fick vi då och då åtnjuta fullkomligt galna påståenden från Eskil, vilket iofs var väntat eftersom den mannen är mer eller mindre galen.    

Av Camilla Lindholm - 6 februari 2009 09:04

Gästbloggare: Daniel Runemalm


Häromdagen drabbades jag av en svårmästrad problematik - mina kontaktuttag tog slut. Fast det korrekta är nog egentligen inte att kontaktuttagen tog slut, utan snarare att de strömkrävande prylarna blev för många på för kort tid. Faktum är att under senare tid så har sladdhärvan med diverse laddare, kablar och dosor växt sig stor i byrlålådan.


Under en och samma kväll var det batterislut i telefonen, handsfreen, rakapparaten, GPS-klockan, Laptopen och MP3-spelaren samtidigt. Muttrandes rotade jag fram en förgreningsdosa som kunde lösa problemet.


Men hur ska detta undvikas i framtiden? I helgen är planen att börja skissa på ett laddningsschema, baserat på en mängd variabler och parametrar som grundar sig på batterikapacitet, användningsfrekvens, laddningstid, oftast använd veckodag och ett antal andra faktorer.


Målet är att undvika detta otrevliga problem i framtiden!


I övrigt så har årets sämsta låt korats - trots att det bara är februari. Vinnare blev inte helt otippat lågoddsaren Brittney Spears med "Womanizer"

Av Camilla Lindholm - 5 februari 2009 21:12

Idag har varit en bra dag. Förutom att ha utformat kursplaner på jobbet har jag hunnit med ett besök hos Ulla på www.kostverkstaden.com samt två träningspass under coach vakande öga. Syftet med besöket hos Ulla var att göra mitt tredje hårmineralanalystest, varför jag fick avvara en liten hårtuss som sedan kommer att skickas till USA för granskning. Det är alltid kul och lärofyllt att besöka Ulla. Idag fick jag bland annat veta varför myggorna föredrar vissa individer framför andra. De aktar sig noga för B1 så har man brist på det vitaminet är man ett hett villebråd för surrande blodsugare. Ett hett tips till dig som inte trivs med att vara älskad av myggor blir därför att gå till hälsokosten och köpa en burk B1. Ät detta en veckan innan du tänkt samspråka med blodsugarna och se vad som händer. Mest troligt är att du får vara ifred. Andra samtalsämnen som kom upp var hur man kan behandla PMS (ni vet, ibland kan kvinnor bli en smula aggressiva eller få ont i magen) samt hur man höjer potensen hos män. Är ni intresserade av svaret så kan ni boka en tid hos Ulla - hon är grym :)!


Senare på dagen hämtade jag coach på stationen. Därefter körde jag ett simpass under hans ledning och senare även ett löppass tillsammans med team Jens Lunekilde (Tove, Freddan, Eskil och jag). Både simpasset och löppasset gick mycket bra, eftersom jag som vanligt fick flera saker att tänka på och lärde mig massor. Helst skulle jag vilja ha honom här ständigt, särskilt på kanten vid simningen eftersom det känns så otroligt utvecklande. Löpningen gick också mycket bra och det börjar märkas att jag jobbat hårt med en snabb fotisättning. Nu gäller det bara att plocka fram lite power i benen också. Nu när jag vet hur jag ska göra känns det som en självklarhet.

Av Camilla Lindholm - 4 februari 2009 12:33

Den här veckan har jag vilovecka med reducerad träningsmängd som följd. Därmed ges tid till andra saker som naprapatbehandling, klippning och i morse ett tandläkarbesök. Till motsats mot många andra har jag inga som helst problem med att gå till tandläkare, mer än möjligtvis betala räkningen efteråt, öppna munnen och låta dem pilla bland mina tänder. Bortsett från erosion hade jag friska tänder och friskt tandkött. Dock är erosionen ett allvarligt problem och är resultatet av att jag ofta småäter, dricker sportdryck, äter gel och mycket frukt. Därtill borstade jag tydligen tänderna alldeles för hårt samt har en tendens att gnissla tänder och trycka ihop käkarna när jag sover. Det sistnämnda är vanligtvis ett tecken på stress och det verkar ju rimligt :)! Stackars mig som snart inga tänder har!


Häromdagen beställde jag även en svart soffa samt en grön matta (modell Tiffany) från Living. Varje gång jag kommer se på min matta kommer tankarna osökt föras till Hipp Hipp och Tiffany från Staffanstorp. Men det passar å andra sidan utmärkt då jag bor i Hipp Hipps hemland Skåne :)! Träningsmässigt förbereder jag mig för dagens enda pass - inomhuscykling! Så slapp jag då ännu en utecyklingsdag :)!  

Av Camilla Lindholm - 3 februari 2009 12:51

Ibland har man tur, varken igår eller idag står utomhuscykling på schemat. När det blåser iskalla vindar från havet vill Camilla hellre krypa ner under täcket och stanna där tills våren kommer, och den kommer ju som bekant tidigt här varför det säkert räcker gott att gå i ide 1månad :)! Tyvärr undlät jag mig göra detta igår och istället roade jag min kropp med att springa ett kortare löppass och simma. Däremellan hann jag med ett besök hos suveräna naprapat-Henrik som knäckte och töjde en hel del i min stela rygg. Han är fantastiskt lugn, pedagogisk och duktig och passade dessutom på att fixa till mitt knä som gett känningar på ett par löppass.


Idag har jag lyckats simma några längder samt klippa mig. Det senare behövdes sannerligen eftersom jag den senaste tiden sett ut som ett skatbo i huvudet. Så en gång var tredje månad ungefär går jag till frissan som tvättar (mmm så skönt med huvudmassage), klipper, plattar och stylar mig så att jag nästan ser helt oigenkännlig ut. Dessvärre brukar det bara hålla några timmmar, dvs till nästa träningspass. Själv är jag även alldeles för inkompetent och otålig för att återskapa samma frisyr så jag nöjer mig vanligtvis med att knöla ihop håret till något som liknar en boll någonstans på huvudet. Nu ska jag strax in till mina studenter och föreläsa för att sedan avsluta dagen med det sedvanliga löppasset i parken.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16 17 18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se