Direktlänk till inlägg 25 november 2008

8a i IM-Arizona och shopping...

Av Camilla Lindholm - 25 november 2008 06:22

Proffsen startade 10min före alla age groups. Luften var kall, det var mörkt och vattnet höll en temperatur på ca 18grader. Det var inte direkt med längtan jag hoppade i vattnet för att ta mig till simstarten. Starten gick och kvar var typ bara jag, kändes det som. På två minuter kändes det som om hela startfältet var 200m bort. Jag simmade själv  till vändpunkten ungefär då några snabba age groups började klättra upp min rygg. Upp ur vattnet var jag nästan sist och första delen av cyklingen hade jag svårt att trampa pga att jag frös jättemycket. Cykelbanan var en trevarvsbana vilket medförde att jag som var så långt bak i fältet redan på första varvet fick trängas med hopar av motionärer som hellre körde i grupp än höll sig till den bestämda 10m draftingregeln. För att undvika att drafta körde jag därför ut men när jag skulle försöka köra om dem så ökade de farten och jag fick straff för blocking.  På premötet hade denna fråga tagits upp och arr. lovade då att ha överseende med detta eftersom de var medvetna om problemet. Nåväl, jag fick cykla till  skamtältet :) och ta mitt tidsstraff. Efter det tog det ett tag innan jag fick tillbaka mitt fokus. Det är jättebra att de är uppmärksamma och angelägna att ge alla samma förutsättningar men jag tror att mycket av den här typen av straff hade kunnat undvikits om vi startat typ 30min före age groupsen. Löpningen gick däremot väldigt bra, i två varv. Banan var betydligt lättare än i Brasilien men underlaget, betong, var skoningslöst för benen. Sista varvet var en plåga och trots mitt mantra  "snabba fötter" kan jag inte påstå att fötterna var så snabba. Men jag är jättenöjd med tiden som var 4de bästa i ett fält med flera av världens bästa IM-löpare.  Dessutom tror jag att den kan förbättras ytterligare. Men mest angeläget nu är att förbättra simningen. Jag har aldrig simmat så mycket som jag gjort den senaste tiden och ändå ger det inte utlag i öppet vatten :(.


Ted som varit sjuk innan loppet gjorde en kanoninsats och Jocke kunde sammanfatta dagen med en tuff dag på kontoret. Trots det har de hållit humöret uppe fantastiskt bra. Tove däremot piskade en stor del av proffsfältet och kammade hem 5e platsen.


Idag har vi varit och shoppat massor. För första gången någonsin har jag köpt klart alla julklapparna redan i november, istället för som brukligt 2dagar innan julafton. Nu väntar grand canyon, lite säsongsvila och mycket jobb.... 
ANNONS
 
Ingen bild

LarsA

25 november 2008 08:23

Härligt Camilla! En fantastisk löpning och ett lopp som gav mersmak. Det var verkligen spännande att följa er.
Ta det nu lugnt så ses vi hemma i kylan...
/Lars

 
Linda

Linda

25 november 2008 08:56

Bra jobbat med tanke på förutsättningarna med din höft och allt! Känner igen det där med simningen. Man simmar och simmar och tycker det känns bra i bassäng, men på öppet vatten är det en helt annat sak...Frustrerande.

http://www.lindaeriksson.com

 
Ingen bild

Lars K

25 november 2008 09:25

Hej Camilla!
Grattis till en kanoninsats!!
Jag var trött igår och det var ditt fel, eftersom du höll mig uppe till småtimmarna i söndags. Fast jag antar att du var tröttare ;-)
Jag håller fast vid att simma är något man gör för att inte drunkna.
Var denna tävling någon kvalificeringstävling till Hawaii och isf hur gick det?

 
Ingen bild

Skånas Själ

25 november 2008 11:11

Det är jättebra Milla!

Men 20 minuter upp efter simningen det är ju mer än 5 minuter/kilometer. Ja det är ju svårt att ta ifatt

Ja som sagt tänk om Simningen gått bra.

Vi ses. Hata Helsingborg

Mvh Skåne väntar på dig

 
Ingen bild

camilla

25 november 2008 17:20

Ja du "skanes sjal" kanske kan du hjalpa mig lite med simningen eftersom jag rakar veta att du har bra grepp i vattnet. Och inte behover vi val hata Helsingborg :)!

Jag har hemsk ledsen LarsK om jag holl dig uppe lite for lange, jag forsokte skynda mig sa mycket jag kunde.

Tack LarsA, ja jag tror att det finns mer i benen, lopningen var absolut inte optimal, jag behover bli hardare i benen helt enkelt.

Linda, vi som inte ar simmare fran borjan maste nog ha talamod, talamod och talamod. Simning ar ju en tekniksport och tydligen ar den tekniken valdig svar for vissa. Vi har analyserat mitt problem och det ligger antagligen i mina stela axlar och min stela brostrygg. Vatdrakten inskranker rorligheten ytterligare (det ar antagligen darfor min hoft ar kass, jag tar ut all rolighet i den istallet), plus att min navigering kanske lamnar en del att onska :)! Nar jag kommer hem ska jag jobba pa rorligheten. Naprapat-Henrik sa att det fanns MASSOR att jobba med:)!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4 5
6
7
8
9
10 11 12
13
14
15
16
17
18 19 20 21 22
23
24
25
26
27 28
29
30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se