Alla inlägg under oktober 2008

Av Camilla Lindholm - 22 oktober 2008 19:32

Dagen började relativt tidigt med cykel där jag fick sällskap de två första timmarna av Eskil. Innan han lämnade mig för att rulla hem yttrande han några uppmuntrande ord i stil med "fy fan vad sakta det gick idag". Då  blir man riktigt peppad :)! Antagligen är jag inte snabbare och den enda undanflykt jag har är att jag sparade mig till mina 4x30min i IM-fart som jag skulle köra lite senare. Träningsdagen avslutades med ett crosspass löpning på 10km, även det i tänkt IM-fart. Dessvärre gick det nog lite för fort, vilket inte alls är särskilt bra. Det gäller ju att vänja kroppen i en fart jag kan hålla hela vägen. Efter en snabb dusch bar det sedan iväg till Latinskolan för att hålla en föreläsning om prestationspsykologi för elever på idrottsgymnasiet och nu tänkte jag avsluta dagen med att förbereda den work shop jag ska hålla på fredag kväll om pulsbaserad träning i spinningsalen. Samma kväll ska även jag och några tjejer gå på Ladys night med bla Martin Stenmarck. Det ska bli kul men snacka om hektisk kväll.


Idag har jag även fått svar på dopingtesterna som jag tog i samband med duathlon-SM. Naturligtvis var de negativa (dvs ingen doping). Men trots att jag vet att jag är ren så blir jag nervös för tänk om jag fått i mig något av misstag! Sedan har jag även hämtat ut ett stort paket från Great Earth med massor av godsaker i form av bla säkra kosttillskott, återhämtningsdryck, sportdryck och bars.

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 20 oktober 2008 09:11

I helgen har jag haft spinningutbildning, vilket alltid är givande och roligt. Men jag kan inte rå för att jag ändå kände mig mör igår på söndagskvällen då man borde känna sig hyfsat utvilad och laddad inför en ny arbetsvecka. Igår var det även visning av vår lägenhet och tydligen hade det kommit hela 14par och tittat på den, vilket jag är nöjd med särskilt om de beslutar sig för att vilja ha den eftersom den är ett kap :)! Idag är den andra visningen och på onsdag är det en specialvisning. Så nu måste jag undvika att bre ut mina kläder och färdiglästa tidningar lite var stans ett tag till.


Veckan som kommer är en hård vecka men med sociala inslag :). Den kommer avslutas med en kort löptävling på söndag. Det ska bli intressant. På dagens schema står det tre korta pass, ett i varje gren, lite jobb och sedan lite praktiska saker som måste fixas. Full rulle alltså!  

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 17 oktober 2008 18:03

Gästbloggare: Daniel Runemalm


Min förvandling från infödd bonntölp i en bortglömd smålandsbräskig by med 50 minuter till McDonalds, krängande skolbussar som dagligen i sju års tid framkallar illamående på dammiga grusvägar, vader uppbrända av ett tokvarmt avgasrör på en Zundapp KS 50 Super Sport årsmodell 1973 och med veckans stora behållning när Kalle Anka dunsar ner i brevlådan är mycket påtaglig.


Numera sitter jag i rusningstrafiken i Malmö och pratar i telefon samtidigt som jag sms:ar och med en hand ätandes ett päron.

Självklart kör jag inte på gult ljus utan väntar rutinerat in nästa grönljus för att hinna reka en ledig p-plats utanför bolaget, där en bil just lämnat och jag mycket skickligt med ena handen fickparkerar innan övriga bilisters tålamod tryter och de hänger sig på tutan.


Vidare väljer jag inne på bolaget världsvant en tysk Riesling som passar lika bra till de rostade makadamianötterna, som till musslorna inför kvällens förrätt nummer ett och förrätt nummer två, som jag i all min enkelhet planerar att tillaga i min lilla boning.


Kontraster, mina vänner. Kontraster.


 

Av Camilla Lindholm - 16 oktober 2008 09:44

Åh vad trött jag blir på detta blåsiga Skåne! Lyckos alla som är på träningsläger på varma Mallorca nu.... Cykelturen igår var ingen höjdare och benen gjorde typ ont hela tiden. Idag väntar lite jobb (igen), det är mycket nu, och senare lite simning och löpning. Det är lite lustigt men jag har inte känt mig så pigg på sistone. Det är som jag har en förkylning i kroppen som inte riktigt vill bryta ut...skumt!

Av Camilla Lindholm - 15 oktober 2008 11:43

I måndags vaknade jag upp med ett huvud fyllt av snor. Kanske var även det förklaringen till den bultande huvudvärken som vägrade släppa under hela dagen. Därför uteblev den annars numera nästan obligatoriska simningen på kvällen och jag fick istället fokusera på att överleva arbetsdagen som slutade med kvällsundervisning. Igår kändes det lite bättre och jag tog en lätt jogg och plågade mina stackars studenter med lite spinning och pump. Möjligen var det huvudvärken som gjorde mig lätt förvirrad under pumpen :)! Eftersom jag numera sällan kör pump räckte det naturligtvis för att jag idag skulle vakna upp med värsta träningsvärken. Så kan det gå. Snuvan är nästa borta nu men hackspetten som huserar i min skalle vaknar till liv och hackar lite på måfå då och då.


Idag är det annars tänkt att jag ska cykla några mil och springa några km, synd då att det regnar så förskräckligt just nu. Under tiden har jag mycket jag kan roa mig med, förbereda helgens spinningutbildning, rätta tentor och förbereda lektioner. Annars ligger Lars och min lägenhet ute för försäljning nu. Så känner ni ett omättligt sug efter en läcker 4a på disponentgatan 29 - slå till vetja!


Av Camilla Lindholm - 12 oktober 2008 19:57

När höststormarna viner så att fönsterrrutorna skallrar och det står lång cykling på schemat, ja då är det inte utan att man gärna drömmer sig bort till något betydligt varmare och mer behagligt ställe som tex Fiji!!! Just idag var det emellertid strålande höstväder och väldigt behaglig temperatur i luften, ett perfekt väder för att springa med andra ord. Synd bara att jag för dagen inte var speciellt taggad för stordåd utan valde att ställa upp mest på grund av att loppet ingick i Skånes GP och dessutom var DM i halvmarathon. Uppvärmningen gick segt och jag kände av min ömma höft som vållat mig besvär sedan duathlon-SM. Desto mer förvånad blev jag då jag kom i mål på 1.20.53 Det räckte till pers (har iofs aldrig sprungit en halvmara mer än i ett triathlon), klubbrekord, vinst och 7p i GP:t. Enda smolket i bägaren är att höften just nu inte känns helt okej och lite orolig är jag allt att den inte ska hålla en hel IM om en dryg månad.


Annars har veckan varit hektisk ur många avseenden. Lars och jag ska sälja vår lägenhet så vi har jobbat som djur för att få den fin tills i morgon då den ska plåtas och läggas ut på hemnet. Nu ska jag jobba lite innan det är dags för lite välbehövlig vila.....

Av Camilla Lindholm - 10 oktober 2008 09:06

Gästbloggare: Daniel Runemalm

 

Öppnar ögonen och tittar upp i taket. Ser en geckoödla försvinna bort runt hörnet. Vrider huvudet och tittar ner på mina kamrater. De sover fortfarande. Förmodligen är de trötta efter en sen kväll och för mycket Kava - i alla fall känner jag mig fortfarande lite dåsig i huvudet. Det sägs att om man dricker för mycket Kava så blir man dåsig, eftersom den har en viss narkotisk och sövande effekt. Jag vet inte vad Kava är gjort av och är inte heller säker på att jag vill veta. Det smakar dock ganska strävt och bittert.

Svänger benen över sängen och låter dem dingla i luften en stund medan snurrandet i skallen lägger sig och tillräckligt med kraft mobiliserats för att kunna klättra ljudlöst nerför stegen, min plats är överst i en våningsäng. Går ut på farstun, tar på mig skorna och går ner på den gyttjiga stigen som leder genom byn och ner mot stranden. Ser barnen gå i riktning mot kyrkan/skolan för ännu en dags undervisning. Halvvägs nere vid stranden står en av byinvånarna som jag inte kan namnet på och delar en kokosnöt mot en spetsad påle. Det ser enkelt ut när han gör det. Bredvid honom står vår husmor och plockar mogna lime-frukter från ett träd och doften från nybakat bröd träffar näsborren och genast kurrar magen.


Nere på stranden träffar jag Toma, som är sysselsatt med att rensa upp bland de stora mängder sjögräs som lämnats kvar då tidvattnet dragit sig ut under natten. Jag hälsar på honom och utlovar revansch inför återupptagandet av beachvolleymatchen vi avbröt under gårdagen. Han frågar hur det är med foten och syftar på mitt sår under hälen. Sanden är full med glasbitar och våra matcher är stundtals blodiga då någon då och då skär sig. Toma är oerhört spänstif och jag och min kompis Peter har stora svårigheter med att komma runt hans block. Idag fortsätter vi matchen som vi tvingades bryta igår, eftersom tidvattnet rullade in och begravde halva spelplanen.


 Kisar ut mot havet och vågbrytningarna långt där ute. Tänker att mycket längre österut än så här går inte att komma. Hade man kunnat se den internationella datumgränsen så hade jag förmodligen sett den nu.

Ser fiskaren Job och hans båt och känner mig genast illamående. Igår kväll följde vi med ut för att fiska.Jag blev sjösjuk och låg större delen av turen på rygg och hoppades att vi skulle återvända så snart som möjligt. 


Börjar springa längs stranden. Solen strålar från en klarblå himmel, havsbrisen är mycket svag och redan efter några minuter rinner svetten och värmen omsluter mig. Det går tungt och långsamt i den stundtals våta sanden. Det är regnperiod på Fiji just nu natten bjöd på ett häftigt skyfall. Återvänder 25 minuter senare, trött,  varm och utmattad. Tar mig tillbaka till hyddan och väcker mina vänner. Tillsammans går vi ner för att äta nybakat bröd, nyplockade frukter och nyskalad kokosnöt.

 

En ny dag i paradiset kan ta sin början.

Av Camilla Lindholm - 9 oktober 2008 09:22

Igår var det min långa cykeldag och naturligtvis blåste det rejält - jag blir snart tokig på allt blåsande i den här landsändan!!!!!!!!!!!!!! Varje gång jag mötte en lastbil, vilket var relativt ofta igår, höll jag på att köra av vägen pga de kastvindar som bildades. Mer positivt var i alla fall att jag fick ett paket från Saucony. Jag ska testa ett par nya skor och recensera dem - kul! Idag väntar lite löpning och senare på kvällen även simning. Dessutom ska jag se över min höft hos naprapat-Henrik.

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15 16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28 29 30 31
<<< Oktober 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se