Direktlänk till inlägg 24 oktober 2008

Söderslätt i våra Hjärtan!

Av Camilla Lindholm - 24 oktober 2008 16:25

 Gästbloggare: Daniel Runemalm


Söderslätt. Smaka på ordet. Söööderslääätt!

 Man kan bli gråtmild för mindre. 


Milsvid åkermark sprider ut sig och kraftstolparna försvinner bort mot horisonten i Skånes svar på Montanas hav av gräs. Fåtaliga vindpinade och ihåliga pilträd kantar vägen och på fälten ligger betorna i stora högar och väntar på att de diselluktande 60-talstraktorerna ska komma och hämta dem.


Tar ett djupt andetag och insuper den tjocka doften av jord, höstsådd, vissna majsplantor och smutsiga bönder. Äntligen vänder jag upp cykeln och känner hur motvinden gräver ner min barm, urholkar mitt psyke, undergräver min vilja och förnimmar hur blåsten ryter som en stångjärnshammare i hörselgångarna. Det är som att träna på att bli döv.


Passerar Östra Grevie, Västra Värlinge, Fuglie och andra pittoreska  lantortsidyller. De mörka molnen ger i från sig sitt innehåll och i den kraftiga vinden landar de små dropparna vertikalt på kinderna så att det sticker så där härligt, gudomligt, praktfullt så att misären når helt nya och tidigare inbillat ouppnåeliga höjder.


Enstaka måsar hoppar omkring i den geggiga höstsådden och mot skyn flyr svanarna i pilformationer mot södligare breddgrader. Den ödsliga stillheten hade varit monumental om det inte varit för den kraftfulla vindens dånande brus i den analkande skymningen.


Söderslätt - How we just love the place!  

 
ANNONS
 
Ingen bild

The Voice

24 oktober 2008 18:59

Det var fint!

Trevligt att du som invandrare väljer att ta till dig vårt land på bästa sätt

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se