Direktlänk till inlägg 25 september 2008

RKU på besök i Nordkorea

Av Camilla Lindholm - 25 september 2008 09:10

Gästbloggare: Daniel Runemalm


I lördags höll jag en utbildning i den undersköna skånska metropolen Svalöv. Vid ett tillfälle fick jag en pratstund med en av dagens föreläsare, som tillika är rektor för en högstadieskola. Han berättade något som fick mig att minst sagt höja på ögonbrynen.


Hur märkligt det än kan låta så finns det faktiskt en del människor som fortfarande tycker att Stalin verkade vara en schysst kille med bra idéer om hur man ska behandla medmänniskor och vilka ekonomiska system som fungerar i samhället.

En del av dessa människor har valt att ansluta sig till RKU, eller Revolutionär Kommunistisk Ungdom, som det står för.

 I korthet kan man säga att dessa ungdomar vill återinföra planekonomi, krossa kapitalismen, förbjuda enskilt ägande och göra det med våld, tvång och död.


Enligt Rektorn för skolan så hade några av dessa RKU:are åkt på en "studieresa" till Nordkorea. Dessutom stod Nordkoreanska staten för fiolerna och bekostade resan helt och hållet.

En intressant händelse var när en ditrest journalist (fråga mig inte hur denne fick inresetillstånd) hade fått en tid att besöka ett varuhus. Journalisten kom några minuter tidigt, innan stället öppnade. När människorna som "jobbade" på varuhuset fick se journalisten uppstod panik, eftersom man ännu inte hade fått alla statister i ordning. Man hade alltså inhyrda människor som gick omkring och låtsashandlade och låtsastittade på låtsasvaror som man låtsasköpte. Det låg damm (äkta damm - inte låtsasdamm!) på många varor som tydde på att de stått där en längre tid. I övrigt var människorna där intetsägande med tomma blickar, likgiltig uppsyn och mekaniska kroppsrörelser.


Fy för kommunism! Eller som Winston Churchill lär ha sagt: "Demokrati är ett skitsystem, men det är det bästa vi har." 


Nordkorea - a place not to be in!


Avslutar med en dialog från Skånepartiets lokalradio:


"Jo och så undrar jag om jag kan få önska en låt?"

"Nä, de får du inte, de får man bara om man är medlem i Skånepartiet." 

 
ANNONS
 
Ingen bild

LarsA

25 september 2008 13:55

Ha! Jag såg först inte att texten skrivits av den återkommande gästbloggaren! Tänkte att det var lite annorlunda skrivet av C...

Inte mycket att säga emot i dagens text. Men är det inte lite för lätt att ge sig på Nordkorea, lite som att sno godis från barn? :)

Det märks att du har för mycket tid och energi nu när du skall toppa dig för Lidingö. Lycka till!!
LarsA

 
Ingen bild

Svedala

25 september 2008 19:32

Ja, å andra sidan ser man vad som händer när marknadsekonomin får härja fritt, som i USA. Hellre RKUare än MUFare.....

 
Ingen bild

R. Reagan

25 september 2008 22:21

The only good communist is a dead communist!

 
Ingen bild

Daniel

26 september 2008 11:24

Svedala --> Den dubbelarbetande, ensamstående Mamman i USA, som tjänar 7 dollar i timmen och är beroende av mycket dricks för att få det ekonomiska att gå ihop samt att hoppas på att aldrig behöva uppsöka sjukvården, har förmodligen ett och annat att tillägga om demokrati och det amerikanska samhället.

Men jag tror inte att hon vill byta med den sovjetiske Gulag-fången, dömd till 20 år för straffarbete eftersom man behöver gratis arbetskraft, eller med den svältande Nordkoreanen, som får hålla till godo med en skål ris om dagen, eftersom Kim Yong Ill har valt att satsa pengar på rymdforskning istället för mat till folket, eller med den kambodjanen som hade oturen att födas med närsynthet, fick bära glasögon och därmed mördas av Pol Pot-regimen, eftersom man utgick från tesen att alla med glasögon var intelligenta och därmed ett hot mot Röda Khmererna.

Så nä, du vill inte vara RKU:are hellre än Muf:are.

Och ja, demokrati har sina brister, men det är det bästa vi har.

 
Ingen bild

Gunnar

26 september 2008 17:12

Har tittat lite på bla den här tri-bloggen senaste tiden, trevliga inlägg.

Så som jag förstått det skiljer sig kommunismens ideologi väldigt mycket från hur den praktiserats i några historiska exempel och även Nordkorea.

Skånepartiet verkar inte ha de mest intelligenta och solidariska politikerna. Detta drar väl lite skam över det parti som så annars kunde dominerat då sanningen kvarstår..... DET FINNS EN GRÄNS RUNT SKÅNE AV EN ANLEDNING.

Sen är det klart att vi måste välkomna de svenskar som vill flytta ner hit. Inte vill vi de ska sitta i sina iglos o äta sitt torkade renkött dagarna i ända.

 
Ingen bild

B. Ballan

28 september 2008 21:45

Nu får ni ge er! Var är Camilla?

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3
4
5
6 7
8
9
10
11 12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25
26
27
28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se