Direktlänk till inlägg 4 juni 2008

Mineralanalys!

Av Camilla Lindholm - 4 juni 2008 22:39

Idag har jag varit i Lund hos Ulla på www.kostverkstaden.com. Innan jag for till Brasilien gjorde jag en hårmineralanalystest som sedan skickats till USA för analysering och idag har vi gått igenom den. Den ger verkligen en heltäckande bild av hur mineralhalterna är och förhåller sig till varandra i kroppen. Detsamma gäller tungmetaller och gifter som tyvärr finns mer eller mindre i våra kroppar. Aluminium får vi t.ex i oss via deo!


Som jag skrivit tidigare tycker jag mig ha hyfsad koll på vad jag stoppar i mig och resultatet visade heller ingen katastrof. Därmed inte sagt att allt var perfekt, långt därifrån - det finns en hel del att jobba med, med förbättrat hälsotillstånd och förhoppningsvis prestationsförmåga, återhämtning och immunförsvar som följd! Jag kunde inte undgå att bli lite smålyrisk över hur överskådligt resultatet var samt hur många pusselbitar plötsligt föll på plats som varför jag ofta drabbas av mickrobristningar i muskulaturen, ont i senor och ligament etc. Eller att mina misstankar om att jag inte bör äta för mycket mjölksocker faktiskt stämmer! Det ska blir spännande att äta enligt rekomendationerna och se vad det leder till. För visst är det underligt hur angelägna vi triathleter är att ha de fräckaste cyklarna, nyaste kläderna, bästa komponenterna och senaste våtdräkten medan det duger att på sin höjd köpa ett billigt värdelöst multivitamin som kroppen inte kan ta upp för att hålla maskinen som ska dra runt pedalerna i trim. Ja och så träna hårt som f--n, med risk för att kroppen inte kan ta emot träningen pga att vissa saker i kroppen är i obalans. Cyklarna byter vi lätt ut, likaså kläderna när de gjort sitt. Kroppen är dessvärre inte riktigt lika lätt att byta ut. Därför torde det vara mer logiskt att satsa pengarna på den. Eller åtminstone både ock:-)!  Det var bara min lilla fundering!

 
ANNONS
 
Ingen bild

Kristina

6 juni 2008 16:44

Du är numera en klok gumma i mina ögon:) Så rätt, så rätt..
Glöm bara inte bort att vi små söta varelser på jorden även måste vårda vår själ med stor ömhet.
Alltså: Kropp, själ och värstingcykel så blir livet enklare.
PS, Daniel fick kramp i magen sista km i Kalmar, vilken mineral kan han missat månntro?
PS igen, Jag fick pris tack vare de lottade ut massor.

 
Ingen bild

camilla

6 juni 2008 20:22

Tack för komplimangen :-)! Ja själen måste vårdas ömt, det håller jag fullt med om :-)! Kramp i magen är illa, tyvärr har jag inget svar. Lider av det själv ibland faktiskt och det är inte kul. Desto mer kul med vinster dock!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se