Direktlänk till inlägg 26 maj 2008

Race rapport

Av Camilla Lindholm - 26 maj 2008 14:06

Jag har aldrig varit i bättre form både vad gäller cykel och löpning och tanken var att visa det igår. Dessvärre blev det inte så. Det började med simningen som var jobbig. Jag hade fått rådet att simma långt till höger eftersom strömmarna förde en till vänster - så det gjorde jag och blev helt chockad när jag befann mig ca 300m till höger om bojen. Det visade sig att strömmen för typ första gången gick åt andra hållet. Andra varvet skulle vara 400m kortare men gick långsammare eftersom strömmarna/vågorna var helt sjuka. Man kom ingenstans. Dessutom siktade jag på fel ballong - det låter lustigt men jag var inte ensam om att göra så tydligen. Efter den usla simningen gjorde jag i alla fall en bra växling och ut på cykeln kändes allt bra och jag aktade mig noga för att drafta - det var lätt att göra det annars eftersom vägen var smal och jag hade många framför mig. Dessutom blockerade de vägen så att jag inte kunde köra om på vänstersidan. Följden blev att jag fick jag bromsa flera gånger för att undvika drafting. Dessvärre var det MYCKET drafting och de race marshalls som var ute gjorde nästan ingenting. Jag körde bla om 2 pro-tjejer som jag såg draftade. När jag körde om den ena som var brasilianska kom det en brasiliansk kille och lade sig framför henne för att hjälpa henne att komma ifatt mig. Den andra gången hade jag en ungersk tjej 2m bakom mig i 2mil! Inte nog med att de cyklar fortare, de sparar energi till löpningen också. Att tjejer i Age Group gör det är inte okej, men jag kan leva med det. Men att pro-tjejerna gör det gör mig så förbannad, men sa ingenting eftersom jag inte ville ödsla energi på någon annan än mig själv.


 Efter ett tag började jag känna av mitt knä (skadan från när jag föll på Lanza) och kroppen kändes helt tom som om jag inte hade någon energi kvar. Jag drack och åt som vanligt men kanske var det brist på salt/vätska. Jag vet inte. Jag behövde  i alla fall inte kissa en enda gång och det är inget bra tecken. Jag hade resorb brustabletter (vätskeersättning) med mig men kanske var de för gamla för de löstes inte upp i vätskan. Därför fick jag inte i mig något extra salt och jag hade lite lungödem i slutet, vilket man kan få ifall man inte tar in tillräckligt med salt. Fast å andra sidan svullnade jag inte. Nåja, jag vet inte vad som gick fel men jag kände mig helt orkeslös och efter 3km på löpningen vill jag bara gå, vilket jag även gjorde i backarna och lite efter det. Sedan började jag dricka den magiska drycken cola och fick en extra salttablett vid special needs och då kändes det successivt lite bättre. När det var 15 km kvar sprang jag om en tjej och några killar som sprungit om mig tidigare. Dessutom började jag ta in på de andra, dock inte tillräckligt eftersom målet kom alldeles för fort :-). Jag hamnade 4 i proffsklassen, men kände att jag hade mer i att hämta. Pallplats hade varit rimligt! Men det kommer fler lopp antar jag:-). Nu har jag fått avril och mitt ejpat så att senan avlastas lite - vi har en sjukgymnast som också körde loppet här på vårt hotell. Knät ser tydligen inte alls bra ut och det bästa hade kanske varit om man kunde slipa ner den där extra brosk/benknölen jag har som ligger och gnager på senan hela tiden. 


Vädermässigt fick vi strålande sol, lite mycket vind men bara 25 grader! Idag är det vindstilla och mulet. Så kan det vara!

 
ANNONS
 
Ingen bild

LarsA

26 maj 2008 15:28

Hej Camilla - starkt jobbat! Jag försökte verkligen följa med på hemsidan igår men det var verkligen usel rapportering. Daniel konstaterade att detta klarade orienteringstävlingar av redan på 1800-talet!

Vi höll tummarna och kände att det kunde vara ditt race. Men det går inte alltid precis som man vill. Och jag VET att du har mer att ge.

Vi ses och hörs snart!
Lars och Helen

Jag kan inte pigga upp (?) med nyheter om min egen uppladning då jag åkt på en skada som förmodligen medför att jag tvingas lägga Stockholm på hyllan.

 
Micke Selvin

Micke Selvin

26 maj 2008 16:04

Grattis till 4:e platsen. Det är ju ändå en bra placering, särskilt om du inte fick till ett perfekt lopp. Nästa gång blir det pallen! Var det en sjysst upplevelse då överlag?

http://www.mickeselvin.se

 
Ingen bild

Daniel

26 maj 2008 16:18

Hata drafting! Hata de som draftar! Hata de Race marshalls som tillåter drafting!

 
Katarina

Katarina

26 maj 2008 17:41

Nä, det är f*n inte OK när tjejer i pro-klassen draftar... Tumme ner.

http://www.cykelmygg.se

 
Ingen bild

camilla

26 maj 2008 20:55

Nä, det är aldrig okej med drafting. Jag känner också att jag har mycket mer att ge. Lars, urtråkigt att du är skadad - vad har hänt? Idag på bussen hem hade jag däremot en intressant diskussion med Olaf S (tysken som kom 2a) doping. Allt jag kan säga var att det var intressant och skrämmande!!!!!

 
Ingen bild

The Voice int the Ghetto

27 maj 2008 08:37

Ja kan fan inte fatta att du aldrig kan va nöjd Milla, Det var ju bra särskillt om du inte fick ett superlopp. Vilket du borde förstå att det inte blir om du tävlar på andra sidan jordklotet.

Jag e glad att Daniel också kan hata, det gör dig stark och farlig. Det skulle vara bra om du kan lägga detta mot nånting annat än typ drafting.

Hur som helst två punkter ja vill trycka på
1 Lämna aldrig Skåne

2 Stanna i Skåne tills du blir gammal o dör

 
Filip

Filip

27 maj 2008 10:23

4a i proffsklassen är aldrig illa! Med tanke på hur mycket som gick fel så måste du ha en imponerande kapacitet. Synd att det inte gick att följa loppet något vidare på nätet, kunde varit spännande!

http://sub2.bloggagratis.se

 
Annie

Annie

27 maj 2008 10:57

Hej! Bra kört i helgen! Hälsningar Annie

http://www.anniegustafsson.com

 
Ingen bild

camilla

27 maj 2008 12:44

Nä jag är inte så missnöjd, det kändes bara som om jag hade mitt livs chans att komma på pallen bara genom att göra ett skapligt lopp och så shabblar jag bort det genom att navigera som en kratta och när jag ska ta till mitt trumfkort, ja då funkar inte benen. Tredjeplats och en drygt 7min snabbare hade räckt till en plats till Hawaii (vad jag nu ska dit om att göra :-)) eftersom Hillary tydligen redan var kvalad. Annars gillar jag banan och kan tänka mig att åka hit igen :-)!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7
8
9
10
11
12
13 14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26 27 28
29
30 31
<<< Maj 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se