Alla inlägg under april 2008

Av Camilla Lindholm - 11 april 2008 19:58

Idag blev det en kort simning alldeles för tidigt tillsammans med Rickard.  Egentligen får vi inte hoppa i innan 7 men jag frågade snällt en badvakt som jag pratat en del med tidigare, och det gick tydligen bra. Tidigare har vi  nämligen blivt tillsagda på skarpen att inte hoppa i innan 7. Varför är för mig en gåta och ren idioti, men antagligen är det ett uttryck för det byrokratiska regelsamhälle vi lever i. Reglerna är till för att följas och det spelar ingen roll att mer än 10 banor är lediga. Som vanligt blev det lite stressigt på hemvägen, vilket gav Rickard tillfälle att visa upp sina och sin lilla bondbils körkvalitéer i morgonrusningen, varpå jag aldrig kände mig riktigt orolig över att inte hinna.


Egentligen skulle jag även cyklat på sen eftermiddag/tidig kväll, men eftermiddagen gjorde mig så spak att jag kände mig nödgad att slumra till lite efter jobbet, och vips var det kväll och mörkt! Jag antar att det är den ackumulerade sömnbristen som ger sig till känna, det tar jag som ett tecken på att kroppen håller på att normaliseras, vilket är bra. Jag har även fått tillbaka mina hungerkänslor. Utmaningen nu att undvika överätning eftersom det finns en uppenbar risk att först gå upp det jag tappat, plus lite extra som kompensation. Kroppen suger upp allt. Det är väl det som i dagligt tal kallas jojjobantning och som jag nu under ett par dagar, om än ofrivilligt, ägnat mig åt.  


 Av en slump halkade jag in på en annan blogg och där hittade jag följande histora (av flera). Med den får jag önska trevlig fredag!


Det satt 3 ensamstående mödrar och fikade när de kom in på ämnet om vad deras söner skulle bli. Första mamman:

- Jag vill att min son blir en astronaut! Han ska bli den första som åker till Mars! Och hela världen tittar på när han tar första steget på Mars och blir historisk!

Andra mamman:

- Jag hoppas att min son tar magisterexamen i medicin och blir den som hittar botemedlet mot AIDS! Hela världen kommer att hylla honom och han blir ihågkommen som mannen som räddade mänskligheten från en av de värsta sjukdomarna genom tiderna!

Tredje mamman:

- Jag vill att min son ska bli en känd fotbollsspelare! Han ska spela i landslaget, och landslaget har tagit sig till ett VM-final inför en fullsatt arena med över 100 000 män som jublar!! Och det står 0-0 när det är 1 minut kvar av matchen då min son tar bollen på egen planhalva och dribblar förbi 1, 2, 3 (!!) spelare och börjar närma sig motståndarmålet! Han tar sig förbi 2 backar med bara målvakten kvar!! Alla i publiken är i EXTAS! Han dribblar förbi målvakten och står med öppet mål på 3 meter! Och SKJUTER! OCH MISSAR!!!! Och 100 000 tusen vilda manliga fotbollsfans vrålar: "DIN DJÄKLA NOLLA, JAG SKA KNULLA DIN MAMMA!!! Och då ska jag springa ut på plan och ropa till alla i publiken: "DET ÄR JAG! DET ÄR JAG SOM ÄR HANS MAMMA!!"

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 10 april 2008 22:30

Idag har jag simmat och sprungit två korta pass. Simningen kändes förfärligt seg och usel men jag kom på mig själv att tänka att man måste passa sig för vad man säger. Passet idag innehöll bland annat 200m ben och stackars Rickard blev helt knäckt när jag på 200m precis hann varva honom och väl klar med distansen utbrista "...idag känner jag mig fullständigt lam i kroppen...". Förtvivlad kontrade Rickard  "...så kan du inte säga, du klagar på att du är seg, jag har ju 50m kvar!"


Andra passet var ett superkort löppass där jag fick springa några 100ingar, 150ingar och 250ingar i lite olika farter i syfte att väcka kroppen. Det kändes lättare och såg visst lättare ut än förväntat, särskilt med tanke på att simningen gick så vansinnigt trögt. Passet var över på en knapp halvtimme så man kan väl knappast säga att jag förtog mig. I kväll var det meningen att jag skulle springa en timme distans men först stötte jag på Eskil och pratade en hel del oanständigheter med honom och kort därefter träffade jag Dietz och pratade alldeles för länge med honom. Därefter hade jag en tid att passa och blev tvungen att bege mig hemåt. Jag var i alla fall ute en bra stund även om den effektiva träningstiden inte nådde upp till en timme.


I morgon hämtar Rickard mig vråltidigt eftersom jag vill hinna simma innan jag börjar jobba 8.15 Då ska jag köra spinning för mina studenter på ett gym här i stan. Det ska bli kul!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 9 april 2008 22:15

Idag har det varit en strålande solig dag här i Malmö. Därför kändes det extra kul att jag faktiskt var i träningsbart skick och kunde njuta av det fantastiska cykelvädret. Det fick bli en tur med Rosa Pantern/Snorkfröken/???? eller vad min nya Casati nu kommer heta (har inte bestämt ännu). Jag trotsade Daniels sällskap eftersom jag ville kunna styra tempot helt själv. Det gick så bra att jag faktiskt vågade mig ut ännu en gång på kvällen och då med sällskap av Rickard. I natt har jag tom lyckats sova ett par timmar i sträck - så fantastiskt skönt. Lars sa att jag sluddrade i sömnen men hörde inte riktigt vad  jag sa. Antagligen var det något i stil med - "ta ut kaktusen ur min mun den sticks". Tolka nu inte den meningen oanständigt ....:-)! I morgon ska jag bla springa, det ska bli spännande att se hur det går... 

Av Camilla Lindholm - 8 april 2008 20:15

Igår var Eskil här för att diskutera ett triathlonärende. Jag har sällan sett en räddare människa (det skulle vara jag då i närheten av någon förkyld person :-)) då han inte vågade ta på någonting i lägenheten, inte sätta sig ner eller äta någon föda i vår lägenhet. När han frågade om viruset var luftburet var jag tvungen att förkunna att jag inte är bärare av ebola-viruset och att det tydligen är en myt att man kan smittas av att dricka ur samma glas och/eller använda samma handduk. Herregud, jag har ju klarat mig från att bli smittad från Lars i 14 år (nu har han iofs inte munsår så många gånger om året, men ändå). Men att först rafsa upp lite småsår hos tandläkaren och sedan underhålla dessa med tandtråd precis när Lars fick sitt munsår var väl ungefär lika lämpligt som att ge sig ut på en joggingtur på ett minfält. Dessutom, hade jag skrivt att jag blivit smittad av ett munsårsvirus så hade det säkert inte låtit lika äckligt. Herpes för kanske tankarna oavkortat till en äcklig könsjukdom som jag ABSOLUT INTE HAR!!!! Men, för alla oroliga så kan jag meddela att jag inte slickar på fingrarna o att jag tvättar mina händer varje gång jag petat mig i ansiktet nära munnen, plus ett antal gånger däremellan, bara för att vara på den säkra sidan. Så, nu var det sagt! 


Nu till något glädjande! Idag har jag cyklat 45 min och joggat 25min. Det kändes okej i början men sedan blev jag trött och då slutade jag. Som sagt, det tar sig. En annan otrolig sak. Idag blev jag uppringd av en telefonförsäljare som ville sälja blåbär och ingefära på kapsel. Det var bland det dummaste jag hört. Varför skulle jag vilja äta det i kapselform när jag kan äta det naturellt. Jag förespråkar riktigt mat framför piller!

Av Camilla Lindholm - 7 april 2008 20:57

sa vi alltid inom multisporten när vi förväntade oss att det skulle göra ont och vi skulle bli tvugna att ta i. Just nu tuggar jag taggtråd varje gång jag försöker äta - utan underdrift är det precis så det känns. Mmmm very nice - not! Tror att det är den där aften som sitter som ett pärlband långt nere i halsen och lite var stans. Vi kommer inte alls överens. Förutom det och att lymfkörtlarna runt halsen känns större än själva Globen är jag mycket piggare idag och (peppar, peppar) har ännu inte fått någon feberattack. Tjoho, det tar sig. Eftersom jag både äter typ världens starkaste penicillin trots att jag inte har någon bakteriinfektion - men jag får inte avbryta en kur för då kan visst bakterierna bli resistenta -  och Aciclovir mot munsårsherpes, trots att jag bara har någon pytteliten blåsa (undrar hur man kan få feber av så lite) kan jag inte göra så mycket mer. När jag slutar min penicillinkur lär jag väl inte ha en enda fungerande bakterie kvar i kroppen, god som ond - då bör jag nog vara försiktig. Hade jag kunnat så hade jag även ätit extra mycket grönsaker, frukt, nötter och fet fisk men eftersom det blir till taggtråd i munnen (frukt, nötter, grönsaker liksom fräter) blir det tyvärr lite mindre och sämre mat (inte bra). Köpte någon jättekoncentrerad juicedryck (ville få i mig lite vitaminer) som jag försökte hälla i halsen utan att smaka på den. Efteråt fick jag skölja munnen med vatten för att det gjorde så ont.......men jag blir bättre och bättre :-)    

Av Camilla Lindholm - 6 april 2008 14:12

En läkarkompis undersökte mig igår, vilket jag är ödmjukt tacksam över. Den vanliga sjukvården är ju helt omöjligt att komma till om du inte först legat döende i 3veckor. Inte heller verkar de kunna bry sig mindre om att jag tänker köra Duathlon-EM om två veckor! Läkaren trodde att det kunde vara en bakterieinfektion i munnen och skrev ut penicillin (vilket jag dessutom visade mig vara allergisk mot, vilket jag inte hade en aning om eftersom det var en 15år sedan jag åt penicillin) men nämnde även något om herpes - vilket jag avfärdade som nonsens eftersom jag tillhör de 10% av jordens befolkning som inte är smittade. Efter att det blivit värre under/efter natten lyckades jag idag få tid hos en akuttandläkare som hävdade att det just var en begynnande herpesinfektion, vilket jag även själv kommit att misstänka eftersom Lars har ett herpesmunsår just NU!!!! Jag brukar var petnoga när han har det och inte röra något som hans mun varit  i kontakt med men tydligen har han lyckats smitta mig ändå. Enligt tandläkaren smittas man oftast som barn och har det latent i kroppen, vissa får munsår andra inte. Är man inte smittad kan man tydligen få en jättereaktion första gången det bryter ut med exempelvis toksvullet tandkött, feber som kommer och går samt svullna lymfkörtlar. Dessutom hade jag tydligen afte (ofarliga blåsor man inte vet varför de uppstår, men aktiverat immunförsvar skulle kunna vara en orsak, och det låter ju logiskt) och det är tydligen dessa som gör att jag har ont i munnen och halsen. Det tragiska är att jag är hjälplös och inget kan göra som påskyndar läkningsprocessen och det gör mig snudd på vansinnig. Det är bara att vänta ut och ta alvedon när febern kommer ett par/tre gånger per dag. Enligt tandläkaren skulle jag vara glad att det inte var värre, men jag är inte det minsta glad kan jag säga, - tydligen hade jag den lindrigaste formen. Han hade sett patienter som såg ut som Dracula i munnen! Uahh vad äckligt.....


Så nu går jag här och har ont från axlarna och uppåt, har feber, känner mig superäcklig och är jättegrinig både på Lars och på mig själv för att jag inte varit mer försiktig. Jag får se hur febern utvecklar sig, med den är det omöjligt att träna och det är ju ett måste ifall jag ska kunna vara med på Powerman EM den 20/4. Just nu känns det som skit men jag har inte gett upp hoppet att jag kan vara med ännu.....

Av Camilla Lindholm - 5 april 2008 19:15

...nu är jag verkligen inte på lysande humör. Jag har feber och svullna halskörtlar - inte undra på att passet i torsdags gick tungt och att jag var trött. JAAAA jag vet att jag ALDRIG varit så sjuk som i år och vet heller inte vad det beror på.  Vill helst slippa kommentera mer utan försöker liva upp mig med lite humor.


Vad är marknadsföring?Du är kvinna och ser en snygg man på en fest. Du går fram till honom och säger: " Jag är fantastisk i sängen". Det är direkt marknadsföring.

Du är på fest med massa vänner och ser en snygg man. En av dina väninnor går fram till honom, pekar på dig och säger: "Hon är fantastisk i sängen". Det är annonsering.

Du ser en snygg man på ett party. Du går fram till honom, får hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: " Hej, jag är fantastisk i sängen". Det är telefonförsäljning.

Du ser en man på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: Får jag? Lutar dig fram, låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: "Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen".Det PR (Public Relations).

Du är på en fest, ser en snygg man. Han kommer fram till dig och säger: "Jag har hört att du är fantastisk i sängen". Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition).

Du är på en fest och ser en snygg man. Han gillar dig men du övertygar honom att gå hem med din väninna istället. Det är representation.

Din väninna kan inte tillfredställa honom så hon ringer dig. Det är teknisk support.

Du är på väg till en fest när du inser att det skulle kunna finns snygga män i varje hus du passerar. Du klättar upp på ett hustak som är bra placerat, skriker allt du kan: " Jag är fantastisk i sängen!!!". Det är spam. Källa: okänd

Av Camilla Lindholm - 3 april 2008 16:36

...jag presenterar här hela listen (taget från Aftonbladet):-):


Värsta tabbarna

1. En sökande tog med sig en konsult till intervjun som ”ombud” och sedan sade den sökande ingenting under hela intervjun

2. En sökande sade att hans mål i livet var att köpa en Ferrari.

3. Den sökande svarade på sin mobil under intervjun. Det var hans chef som ringde för att avskeda honom på grund av sexuella trakasserier. Den jobbsökande berättade för intervjuaren om samtalets alla detaljer och sade ”Du får hjälpa mig skaffa ett nytt jobb – jag fick precis sparken.”

4. Den sökande förklarade att social kompetens innebär att man respekterar äldre personer och gör som de säger.

5. Den sökande flirtade och stötte på intervjuaren.

6. Den sökande kom inte till intervjun utan skickade istället ett sms från sin mobil där han sade att han var sjuk.

7. Den sökande sade till intervjuaren: ”Jag vill jobba så lite som möjligt och tjäna så mycket pengar som möjligt”.

8. Den sökande fick en fråga och väntade i två minuter innan han svarade.

9. Den sökande berättade att hon bara ville arbeta för att kunna betala av sina studielån.

10. Den sökande kritiserade sin förre chef, som var intervjuarens bror.

Källa: Jobbguiden.se


Träningen idag bestod av simning och korta löpintervaller med lite cykel. Även om Bo verkade jättenöjd kände jag mig fenomenalt trött och seg i huvudet och i benen. När Bo vid ett tillfälle sa åt mig att "gå upp lite mer" kändes det som om jag sprang i en tjockmatta, så tungt var det. I betyg  ger jag mig själv en 2a av 5. Bläää! Det enda positiva är att jag lyckades hålla en bra stil/teknik trots sega ben och hålla de uppsatta tiderna (lite snabbare tom) trots den jobbiga känslan.  I morgon väntar ännu ett hårt pass.......pust det måste jag sova på känner jag......

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se