Direktlänk till inlägg 21 april 2008

Tävlingsrapport Powerman-EM!

Av Camilla Lindholm - 21 april 2008 10:40

Kort version: jag kom 7a och är under omständigheterna nöjd, men vet samtidigt att jag kan mycket bättre.


Lång version: eftersom jag anmälde mig sent fick jag tydligen inte placera min cykel bland de andra i min klass, utan blev hänvisad till någon "slaskplats" i ett hörn. Det kom aldrig att påverka min placering men kunde i teorin ha gjort det eftersom den var betydligt mer svårtillgänglig. Efter att ha sprungit en obl. loop i växlingsområdet kunde de andra i elitdamerna springa rakt fram till sina cyklar som var placerade precis vid utgången medan jag fick springa tillbaka en bit och krånga mig in bakom ett staket för att hämta min. Nåväl det visade sig vara av underordnad betydelse för vad som komma skulle. Då är ca 10sek tapp vid varje växling ingenting.


 Första sträckan var 15km löpning (som dock var för kort och det var tur :-)). Taktiken var att ta det lugnt och det lyckades jag med. Faktum var att jag höll mig i det bakre fältet under stora delar av löpningen - det är sjukt vad snabbt vissa av tjejerna springer.  Michelle Lee (fd maralöpare med pers på 2.3?) ledde en tätgrupp på 3-4personer som var långt före. Själv växlade jag in som 8a och ut som 9a. Sista två varven (av totalt 6) sprang jag emellertid om 3 personer, så den konservativa löpningen gav resultat. Cyklingen var 3 varv (6mil) på en teknisk och blåsig bana och vi var 5st som cyklade ut ungefär samtidigt. Vid utfarten saknades vid tillfället en funktionär, men eftersom konerna visade höger så svängde alla däråt och så också  jag. Det visade sig vara helt fel och efter 12km och en hel del irrande i staden, cyklandes på stora trafikerade vägar, flera stopp bla för ett förbipasserande tåg och vägval, korsandes över en järnväg kom vi till slut ut på tävlingsbanan igen. Vi fick tillåtelse att fortsätta (vi hade ju inte direkt vunnit på vår väg som dessutom blev några km för lång) och ganska snabbt lämnade jag min grupp bakom mig och började beta av tjej efter tjej. Det var inte jättekul att börja cykla om age group-tjejer men i början av sista varvet cyklade jag till slut om två tjejer från elitklassen och det kändes skönt. Dessutom visste jag att jag  låg först i min felkörningsgrupp. Jag vet inte hur mycket jag tappade men tillräckligt för att Lars skulle tröttna, packa ihop sina grejer och gå till bilen (jag mötte honom när han var på väg till bilen). En av elittjejerna jag cyklade om var Maja Jacober. Henne hade jag växlat ut drygt 3min före på löpningen. Tots att jag med lätthet cyklade om henne inför sista cykelvarvet så hade hon ändå 1min bättre cykeltid än jag i resultatlistan, och jag var nästan 8min efter bästa cykeltid. Trots min dåliga tid var det långt ifrån sämsta cykeltid  - snacka om extremt stort spann på cykeltiderna. Jag förstår inte hur det kan diffa så mycket men kanske sprang de för hårt i början. Rusa i början kan kosta mer än det smakar och under sista löpningen tappade jag heller inte lika mycket mot de bästa. Efter en usel sista växling kunde jag till slut komma i mål som 7a vilket jag tyckte var godkänt under omständigheterna. Tyvärr var det bara jag och danskan Pia Michelle Folsing i min felkörningsgrupp som valde att fullfölja loppet. Varför vet jag inte, men kanske tyckte de andra att det inte var någon idé! Sammanfattningsvis fick jag ett kvitto på att cyklingen antagligen funkar ganska bra men även att jag måste förbättre min löpning markant. För att hänga med de här tjejerna måste jag nog ner på tider som ligger på 35minuter och dit har jag jag fortfarande långt. Så nu gäller det att träna som en tok.....:-)

 
ANNONS
 
Ingen bild

jona

21 april 2008 14:10

Bra Camill!

 
Linda

Linda

21 april 2008 14:53

Det kommer du fixa lätt! Du fick ju ändå kvitto på att du inte tappat så jättemycket eller..? Måste kännas skönt att vara igång igen!?

http://www.lindaeriksson.com

 
Ingen bild

camilla

21 april 2008 18:10

Det är alltid lätt att spekulera och göra efterhandskonstruktioner men jag känner att formen inte riktigt är tillbaka ännu så det finns absolut mer. Det får jag förhoppningsvis tillfälle att visa vid ett annat tillfälle :-)! Grattis till Hawaiiplatsen Jona!!!!!! Snacka om att du är värd den.

 
Ingen bild

Tove

21 april 2008 22:02

Gott jobbat Camilla!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3
4
5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19
20
21
22
23 24
25
26 27
28
29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se