Alla inlägg under februari 2008

Av Camilla Lindholm - 19 februari 2008 18:11

I morse vaknade Lars med en täppt näsborre. Oroligt, drog han mig i armen samtidigt som han med uppriktig skräck i blicken sa "Camilla, Camilla, jag kan inte andas med ena näsborren, tror du min vänstra lunga kommer förtvina nu?" Som det barn män transformeras till vid förkylningar fick jag trösta och lugna honom att så troligtvis inte skulle bli fallet. Nu är han nyss hemkommen och vid varje nysning låter han som om han är ytterst nära döden och ibland uttrycker han nästan en önskan om att få gå över till andra sidan - för han LIDER. Och män far mycket illa när de är förkylda, antagligen mycket mer än vad vi kvinnor någonsin kan förstå eller föreställa oss. De kräver sin flickväns fulla uppmärksamhet för att härda ut i denna extremt svåra stund. Jag är bara glad att han ännu inte har ont i halsen eller är febrig, ty om så sker bör jag nog stanna hemma från jobbet och ställa in all träning för att stötta min sambo när han har det som allra svårast i livet.


Som om inte prövningarnas tid var förbi fick Lars idag ett suspekt telefonsamtal från någon eller några okända manliga individer. Tydligen sa de något som innefattade orden flickvän, naken och några saker till. När jag varken var hemma eller svarade i telefon blev han så skärrad att han kände sig tvungen att se om bilen stod på sin vanliga plats. Det var ungefär då jag kom hem från min cykeltur och kunde förkunna att jag levde och dessutom med hälsan i behåll. Det var ju gulligt att han blev så orolig men jag får nog se till att han inte ser så mycket på CSI i fortsättningen! Det är inte så vanligt att kvinnliga triathleter blir bortrövade, våldtagna och fastbundna :-)! Och tur är väl det.


Dagens träning bestod i duathlon-intervaller kl 7.45 inne på atleticum. Jag klarade tiderna men kroppen skrek över att springa fort så tidigt på morgonen. Lite senare betade jag av mitt långpass på cykel eftersom jag inte kommer hinna göra det i helgen. Det är nämligen en löptävling i Eslöv på lördag då jag vanligtvis kör mitt längsta cykelpass. Det ska bli kul att se hur det går.    

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 19 februari 2008 10:42

Om vad som egentligen är viktigt i livet....


 "Du vet hur man säger att man inte kan leva utan kärlek. Syre är faktiskt ännu viktigare."


Om religion... 


"Du kan tro så mycket du vill på andar och livet efter detta och himmel och helvete, men när det handlar om den här världen - var inte en idiot. Du kan berätta för mig att du förlitar dig på att Gud ska hjälpa dig igenom dagen, men när det är dags att gå över vägen så vet jag att du tittar åt båda hållen först."

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 17 februari 2008 13:58

Sådär ja! Förutom att det fortfarande saknas en hel hög glamor så börjar det ändå arta sig under schlagerfestivalen. Men att det ska vara så svårt att t.ex kränga på sig lite glitter, guld, silver, metalic och dylikt är ofattbart. Men, gårdagens bidrag var ju fantastiska och för en gångs skull vann rätt låtar - sorry Andreas och Carola. Carola är en fantastisk artist men igår var hon blek jämfört med Andreas som både sjöng mer personligt och var snyggare :-)! Sannas ballad var smäktande, men bidraget som stal mitt hjärta var de två "rödhakarna" Rongedal (lätt att förväxla med bröderna broms och brömmen dahl (hette de så) som figurerade i något norskt barnprogram när jag var liten). Mixa läckra Mika med grymma Scissors Sisters och vips får du "just a minute". Det tog bra mycket kortare tid än en minut för Anna och mig  att studsa  upp, dansa med och yla i takt till låten. Det är vid sådana tillfällen jag innerligt önskar att det kom skönare tonarter än yl från mina stämband - men vem bryr sig egenligen. Jag tänker då inte skämma ut mig i Idol utan begränsar mig till en mycket mindre skara. Bröderna Rongedal - jag älskar er! Ja och så väntar jag otåligt på er extended club remix som ska krossa på mina spinningpass (de få jag håller).


En annan favorit var Razborka som framfördes av något oidentifierbart blont som tramsade och sprang runt på scen. Vad sägs om följande textrad "Borka borka razborka... ge mig vodka...and shake that as." Hon var så dålig på engelska att jag tyckte att hon sjöng "shave that as" - vilket iofs hade varit mycket roligare. Eller sjöng hon kanske shave?  Christer Björkman som valde ut låtbidragen: exakt hur tänkte du där?


Idag har jag simmat och nu ska jag springa långpass innan det är dags för bio med Eskil, Daniel och Lars. Okej vi är allt annat än tidiga men vi tänkte se "I am legend". Det blir en bra avslutning på viloveckan och upptakt till de jobbiga veckor som väntar.....

Av Camilla Lindholm - 16 februari 2008 16:56

Igår vaknade jag med lätt halsont och bestämde mig därförför att inte träna, vilket nog var ett klokt beslut eftersom jag känner mig i fin form idag :-)! Dagens cykling blev en lugn, kall solskenshistoria med minimal vind. Har inte cyklat i så svag vind på hela året. Tyvärr blev det bara dryga 3h eftersom jag planerat in en klippning efter lunch. Jag brukar planera in dylika aktiviteter under mina viloveckor eftersom jag sällan har tid för dem under de hårda veckorna. Dessvärre blev det lite stressigt och jag blev tvungen att prioritera bort att duscha för att hinna dit. Jag brukar faktiskt inte hoppa i mina vanliga civila kläder utan att duscha men idag gjorde jag det och kan väl inte påstå att jag kände mig superfräsch. Hoppas jag inte luktade för äckligt då kanske jag inte får någon mer tid. Nu ska Lars och jag åka till Helsingborg och hälsa på Anna i hennes nya lägenhet, äta mat och förfäras/glädjas över kvällens schlagerbidrag. Trevligt, trevligt.


Istället för gårdagens träning passade Lars, Eskil, Daniel och jag på att gå ut och äta indiskt och spela sällskapsspel. Det är farligt att bunta ihop ett gäng triathleter eftersom det blir mycket pryl- och cykelsnack av typen "kolla in det här styret/hjulen" (och så måste man kanske tom visa på nätet). Enligt Daniel var vi nördar och jag är benägen att hålla med. Jag är en nörd - jag erkänner!  Eftersom Eskil var här var vi tvugna att införskaffa lite (läs gigantiska mängder) godis som jag tyvärr också glufsade i mig. Det var illa eftersom jag ätit lite väl onyttigt på sistone, och det börjar märkas på kroppsformen tycker jag. Vill ju inte likna en barbamamma nu när våren och tävlingssäsongen snart nalkas.  Får skärpa mig ett tag nu, om det går! 

Av Camilla Lindholm - 14 februari 2008 21:31

Utanför Lindängsbadet där vi har för vana att plaska runt på torsdagsmornar har det tills nu varit en byggplats. De har gjort om den tidigare grusparkeringen till en fin asfalterad parkering. Den andra förändringen är att parkeringen har gått från att vara en gratisparkering till en betalparkering. Undrar om Malmö stad tror sig kunna finansiera bygget av tältet över badet samt asfalteringen med intäkter från parkeringsavgifter. Det lär ta tid i så fall eftersom INGEN parkerar där eftersom det är gratis på gatan utanför. Dessutom är inte badet öppet för allmänheten utan enbart för skolor och simklubbar och de samåker, blir avsläppta av föräldrar, går, cyklar eller åker vanligtvis buss dit. Det hela kan sammanfattas med ett ord: idioti!


Idag är det alla hjärtans dag! Förra året fick jag för första gången en present av Lars: en köbiljett till en blomseraffär. I år fick jag tulpaner, igår - men om det var alla hjärtans dagrelaterat vet jag inte! Av mig fick han lite fin choklad och gelehjärtan i en trevlig ask. Inget fantastiskt fantasifullt men eftersom Lars fullkomligt älskar godis kände jag att det var helt rätt :-)! Godiset är slut nu!


Förutom simningen så körde jag ett annorlunda pass idag som var hårt och  riktigt kul. Jag tog cykel och trainer med mig till Atleticum (inomhushall för löpning) och körde duathlonintervaller inomhus. Det gick alldeles utmärkt och jag ser fram emot att göra det igen. Mot slutet kom Linus T (höjdhopparen) dit för att träna - han är lite spänstigare än jag kan man väl konstatera utan att överdriva. Ikväll avslutades träningsdagen med lite tam och ofokuserad fys.

Av Camilla Lindholm - 13 februari 2008 20:41

Snart är det dags för spinningutbildning igen - helgen ve 9 för att vara exakt. Eftersom det tar lite tid att scanna av musikfronten så börjar jag redan nu. Är det någon som har några heta musiktips lämpade för spinning så hör gärna av er :-)! Eftersom jag gick på Sydsvenskans skrift om att det var vår i Skåne så klädde jag mig under dagens cykeltur med Daniel även därefter. Det var dumt! Jag frös både rumpan och fötterna av mig, men värst var det ändå om händerna. Hade inte Daniel räddat mig genom att låna ut ett av hans två par vantar (han har alltid två par på sig när han cyklar) hade jag säkert fått kallbrand med amputation som påföljd- så kallt var det :-)! Tydligen ska det bli ännu kallare till helgen - så var det med den våren. Fast vid närmare eftertanke kanske vi inte ska ha vår och blommor i februari - inte ens i Skåne.

Av Camilla Lindholm - 12 februari 2008 22:51

Idag tog jag för första gången på bra länge sovmorgon. Skönt att slippa höra den irriterande klockan tjuta och istället gosa ner kinden i kudden och somna om när jag upptäckt att jag vaknat alldeles för tidigt. Lite senare kom min massör för att massera mig i 2.5h effektiv tid. Snacka om helkroppsmassage! Därefter kändes det som om halva dagen redan passerat - med all rätt. Det enda träningspass jag genomförde idag var ett gäng km i marathonfart och det kändes vansinnigt lätt i början. Minns att jag hade ett kanonpass dagen efter förra massagen också varpå jag är nödgad att ge den  betyget " riktigt bra". Synd bara att mina muskler tycks slagga ihop redan efter typ 2veckor och då i synnerhet höfterna. Antar att de får jobba en del under både löpning och cykling.  Annars verkade även Daniel ha en grym dag i parken då han fullkomligt flög fram i spåret. Han har för länge sedan övergivit mig på löpfronten med frasen "det går ju inte att springa med dig..du springer ju så vansinnigt långsamt". Daniel, helt fel! Det är du som springer så vansinnigt fort!


Idag tänkte jag publicera en bild på en pitbull terrier eftersom jag enligt Eskil är ytterst lik en sådan.  Till en början visste jag inte om jag skulle bli arg eller glad för liknelsen. Men efter att googlat på pitbull bestämde jag mig för det senare, då en pitbull terrrier tydligen är ett "...konditionsfenomen som aldrig ger upp och som besitter stor mental och fysisk styrka samt är ytterst vänlig mot människor." Jag vet inte om det var detta Eskil åsyftade, men jag tycker det lät bra. Dessutom kanske min kroppsform påminner lite om en pitbull, kort och muskulös. Hm...hoppas inte det inte var bara det han hade i åtanke. 

Av Camilla Lindholm - 11 februari 2008 00:10

Idag tänkte jag avsluta dagen med några tänkvärda citat från mitt favvoprogram Dr House. Tänkvärda inte sant :-)?


"Du har tre val i livet: Var bra, bli bra eller ge upp."


"Utan tävlan skulle vi vara encelliga organismer"Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se