Direktlänk till inlägg 26 februari 2008

House och bokrea!

Av Camilla Lindholm - 26 februari 2008 22:11

I drömmarnas värld är jag som House, har makt, förnedrar och hugger av med sarkastiska repliker. I verkligenheten är jag förhållandevis foglig, flexibel och snäll.


 Foreman: "Vad förväntar du dig att jag ska göra? Säga upp mig? Gråta?"
House: "Jag förväntar mig faktiskt att du ska uppföra dig som det du är - min anställde, min underordnade...min slyna."


Cameron: "Hur skulle du beskriva mina ledaregenskaper?"
House: "Obefintliga. I övrigt utmärkta."


För övrigt gästade min lekamen Åhlens och årets bokrea. Fyndet blev Chang och Hallidays MAO-den sanna historien på dryga 800 sidor. Med min livsstil är det en utopi att upprätthålla en fasad av djupt historieintresse (för er som inte vet kan jag faktiskt titulera mig som gymnasieadjunkt i historia) vaför det är ett rimligt antagande att boken lär förbli oläst. Se där, ett fynd som blev en förlust på 89kronor.

 
ANNONS
 
jona

jona

27 februari 2008 00:08

tack för sammandraget camill, undervisar yoga samtidigt, så jag missar en del. Kraftkram o. kryapådigkram

http://www.yogajona.se

 
Ingen bild

The voice in the ghetto

27 februari 2008 17:48

Ja d va lite bättre!

Jag känner inte till den där House men d där mellan Foreman o House låter ju lite som din funktion i vårt gäng(förutom d där me slyna, d e ju lite politiskt inkorrekt)

Angående dina stillettklackar....
Det ser coolt ut o bra o så jag e stolt över dig men har tänkt på
du bör gå lite med fötterna in framför varandra, jag såg detta på Ellen schowen då Jessica Alba demonstrerade.

Hur som helst kommer detta framhäva din kvinlighet

puss,puss

 
Ingen bild

camilla

27 februari 2008 18:14

The Voice du har för alltid en egen plats i mitt hjärta :-). Mina krav på dig är emellertid inte lika höga utan jag nöjer mig med om du är "...glad, kåt och tacksam".

 
Ingen bild

Daniel

28 februari 2008 12:37

Nu råkar det faktiskt vara så att jag har lagt ett kvartal av mitt liv åt att läsa just den boken; "Mao - den sanna historien"

För ett par år sedan (innan jag läste boken) var jag ute och backpackade, bland annat i Kina. Jag brukar vara intresserad av att ta reda på vad folk tycker om sina ledare i de länder jag besöker. Så också i Kina. Problemet var bara att ingen ville kommentera Mao. Jag frågade ändå en ansenlig massa kineser, men jag fick inte ett enda svar. Folk tittade genast ner i backen, flackade med blicken, uppträdde mycket nervöst, mumlade lite och sa att jo, hans Maosoleum finns ju här och så...

När jag kom hem läste jag boken och låt mig säga så här; Stalin framstår som en snäll och go liten kille i jämförelse med Mao Tse-Tung.

Vi snackar alltså om en kille som kommer i nivå med Pol Pot, fast med ytterligare några dussin miljoner liv på sitt samvete.

Eller vad sägs om följande smakprov:

Mao ville ha kärnvapen. Därför förslavade han någa miljoner bönder och lät dem under hänsynslös brutalitet slava tills de dog av svält, kollaps eller sjukdom med att samla ihop spannmål som man sedan kunde sälja till Sovjetunionen och få kärnvapenteknologi i utbyte.

Så, Camilla, jag tycker nog inte att den boken bara ska stå på hyllan och samla damm.

 
Ingen bild

Smålänningen

28 februari 2008 16:53

Shit, du kunde lånat av föregående talare och sparat 89 SPÄNN!!!

 
Ingen bild

camilla

28 februari 2008 17:45

Faktum var att det egentligen var en bok om Pol Pot som jag ville ha, men när jag inte hittade den så fick det bli om Mao istället. Vet inte varför jag fascineras så av dessa "stora" brutala maktgalna män utan empati som skördat så många offer för att komma dit de vill. Det är väl kanske av samma anledning som man väljer att se skräckfilmer, fast då vet man att det är fiction och inte verklighet. Jag får väl ta och läsa den på nästa träningsläger! Daniel, du skulle nog gilla Kung Leopold II - han var också en festlig kille. Du kan få låna den, smålänningar emellan :-)!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6
7
8 9 10
11 12 13 14
15
16 17
18
19
20
21 22 23 24
25 26 27
28
29
<<< Februari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se