Direktlänk till inlägg 25 februari 2008

American idol!

Av Camilla Lindholm - 25 februari 2008 22:05

Eftersom jag fortfarande inte är i träningsbart tillstånd slog jag mig ner framför tv:n precis hemkommen från min kvällsundervisning som idag nog inte var så upplyftande att lyssna till. American idol, vad mer kan man säga än att amerikaner kanske mer än något annat folk verkligen vet hur man tar sig själv på dödligt allvar och ta alla tillfällen att leva ut "The American Dream". Än bättre är att juryn med dess utpräglade skådespelarroller - den gode, den onde och den kunnige är helt fantastisk. Bäst är Simon med sin Dr House attityd, hänsynslös, cynisk, ständigt beredd att ta ner en ung kille/tjej med skev självuppfattning på jorden med sin ärliga vassa tunga. Simon äger och fullkomligt ÄR american idol. Roligast är de deltagare som med glödande inlevelse och inre övertygelse tar sig an rollen som den nya Celine D eller Aretha F. Ja det är förnedringstv, kränkande och hänsynslöst men samtidigt underbar underhållning på högsta nivå. Dessutom är det fullkomligt frivilligt och flertalet vet säkert att deras sångkapacitet är starkt begränsad, men suget efter mediaexponering tycks större. 15 sekunder fame i tv är bra mycket bättre än ingen alls. I kvällens program gavs ett par exempel där deltagare med nästan religiös övertygelse bombarderade juryn med öronskärrande musikstycken. Efter allt för lång tid av tondövt skrikande stannar de upp, förväntansfulla, desperata efter och övertygade om en biljett till Hollywood. Chockade möts de i stället av en knivskarp Simon. Vissa vaknar ur sin illusion medan andra argt, missförstådda stegar vidare. För den vars liv bygger på en lycklig livslögn lider kanske inte. Värre då att tvingas vakna upp och inse att det just bara var en dröm.    

 
ANNONS
 
Ingen bild

Lars K

26 februari 2008 06:30

Ibland händer det dock att Simon förlorar sin vassa tunga och blir helt stum. I detta fall så är det med största sannolikhet inte av beundran: http://www.youtube.com/watch?v=kYjYucezeno

Jag är förresten glad över att förskånskningsprocessen av dig går så bra att du nu använder dig av det fina skånska ordet "hutta", vilket du gjorde för fyra dagar sedan.
Ha det gott.

Lars

 
Ingen bild

camilla

26 februari 2008 22:31

Ja du ser, nu har jag alltså lärt mig tre ord på skånska, giodis, jiaa och hutta. Det är inte illa på en si så där 10år. Hade iofs ingen aning om att "hutta" var skånskt - trodde det var ett gammalt fint småländskt uttryck.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Camilla Lindholm - 13 augusti 2012 09:28

Tiden går och nästan hela sommaren har nu passerat. Långsamt blir jag bättre och denna vecka är det tänkt att jag ska börja träna lite lite mer vilket betyder en si så där 10-14h. Håll tummarna för att huvudet sitter kvar och armar och ben svarar - s...

Av Camilla Lindholm - 27 juni 2012 20:13

Först kommer ingenting, sen kommer ingenting och sen får man hela flaskans innehåll på tallriken. Det är väl det som brukar kallas för ketchupeffekten, eller som i mitt fall att det händer massor  av saker på en gång. Nu kan jag i och för sig inte hä...

Av Camilla Lindholm - 18 maj 2012 11:17

Phua vilken pärs det har varit. Efter magsjukan vars sviter fortfarande ger sig till känna genom en orolig och öm mage och lite andra besvär så börjar jag skönja ljuset i tunneln. I efterhand kan jag konstatera att det nog inte var jättebra att start...

Av Camilla Lindholm - 2 maj 2012 08:47

Såhär några dagar efteråt är det nästan komiskt det som hände i Holland. Tydligen var det inte meningen att jag skulle köra denna tävling - en favorit som jag vunnit 2år i rad. Strul har det varit en bra bit innan denna tävling men låt mig börja från...

Av Camilla Lindholm - 20 april 2012 11:10

och avsaknaden av att bara kila ner två trappor till ett framdukat frukost och middagsbord är total. Dagens ständiga fråga är numera - vad ska vi äta i dag då? Något som man kanske inte kan äta som huvudmål men ändock är fantastiskt gott är hemgjort ...

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se