Alla inlägg under januari 2008

Av Camilla Lindholm - 22 januari 2008 21:02

Den här dagen började med att Sverker ringde och nästan väckte mig med frågan "var är du?" och "Dina elever börjar strömma in nu" och så slutligen "vet du vad du ska tala om?" (JAAAAA, svarade jag irriterat). Då var klockan 8.15 och jag skulle tydligen ha lektion för ett gäng 3or på Malmös  idrottsgymnasier. Tilläggas bör att jag AVSKYR att komma försent och gör det även ytterst sällan. Själv hade jag skrivit 10.30 i min kalender, varför nyheten kom som en smärre chock. Från att stå naken i sovrummet högg jag tag i och krängde på mig närmaste par jeans och skjorta jag hittade. Strumpor rationaliserade jag bort, liksom frukost, borsta tänderna (fräscht) och att kamma håret (jag krattade igenom det med fingrarna på väg dit). Skolan vi undervisar på ligger en knapp km bort, varför det gick som tur väl var ganska snabbt att ta sig dit. 2min i halv 9 rusade jag  med andan i halsen in i klassrummet. Eleverna verkade dock inte alls sura utan övertygade mig om att det verkligen inte gjorde någonting. Undrar om det är ett  bra eller dåligt tecken:-)! Lektionen gick i alla fall bra!


Väl hemma upptäckte jag för andra gången i mitt liv, inte en lins utan två!!!! i min lunch. Vi talar alltså inte om gröna eller röda ätbara och tämligen nyttiga linser, utan om Lars endagslinser, som även de numera tydligen är ätbara! Liksom förra gången detta hände bollade jag med flera teorier varifrån de kommit. Lars har ju som sagt uppvisat en avundsvärd kreativitet när det gäller att lägga ifrån sig sina endagslinser. Kanske är det numera pesto- eller olivburken som borde tituleras linsburk, alternativt burken med getost. Resten av dagen och jobbet förflöt faktiskt utan anmärkningar och på kvällen avverkade jag under löpträningen ett testlopp om 2x (1200, 900, 600, 300) som i mitt tycke gick bra. Enligt Bo har jag tydligen aldrig sprungit fortare, inte ens på sommaren. Hoppas att det är ett bra tecken.


Eskil och Daniel, för mig finns vissa hinder att skriva provokativt och utmanande. Idag fick några kollegor nys om den här bloggen och blev helt upprörda över mitt lilla utspel över vad vi kvinnor anser vara meningen med livet. Det spelade ingen roll hur många gånger jag försökte att förklara att det kanske eventuellt var några korn av ironi i påståendet - min image på jobbet har fått sig en törn :-). En kollega tror sig vidare veta vad jag och Lars sysslar med dagarna i ända - TÄVLAR mot varandra. Vad annat kunde jag säga än att vi i familjen Hanson/Lindholm inte behöver tävla då vi båda är rörande överens om att jag är bäst :-)! Skulle det förhållande rubbas (vilket teoretiskt är fullt möjligt)  så kanske saker och ting förändras :-) :-) :-). Fast ska jag vara ärlig så känns det väldigt jobbigt att gå runt och tävla med allt och alla precis hela tiden. Det räcker med tradiotionella tävlingar. De tröttar ut mig tillräckligt. Men Eskil och Daniel, jag ska fortsätta och fundera och klura ut trevliga bloggämnen att älta och klaga över som kanske är hyfsat rumsrena (Malmö Högskola har genus som ett profilområde så ni kan förstå varför detta ämne är lite känsligt). Det där med fotboll vs triathlon är ju redan taget, Colting behandlar det väl och jag vill inte följa och/eller kommentera utan leda diskussioner....:-) 

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 20 januari 2008 18:05

Lördagsmorgonen började med solsken och ett telefonsamtal med innebörden att vi skulle vara i Höllviken ( 2.5mil bort) och köra spinning  8.45 istället för att cykla ute. Då var klockan strax över 8.00 och jag stod naken på golvet, så när som på ett par yllesockar (sexigt värre) på fötterna. 10 min senare ringde telefonen igen (då hade jag hunnit kränga på mig en spinningstass) med budskapet att vi skulle vara vid en mack kl 09.00 för nu var stormen över. Kontentan blev i alla fall att vi cyklade ute och det var ett förträffligt val eftersom solen strålade och temperaturen orkade upp till en 8grader. Det var så fint väder att jag fick vårkänningar. Fantastiskt cykelväder med andra ord. Jona och Maria cyklade hem till Jona lite tidigare och när vi lite senare anlände väntade smoothies i bastun och god mat på oss. Dagen avslutades trivsamt med yoga i Jonas vardagsrum och middag på en restaurang här i Malmö. Härligt! Idag sprang vi en lätt runda innan simningen med klubben och lunchen hos mig. Trevligt, lättsamt och socialt. Tänk om det alltid var så :-)!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 18 januari 2008 22:22

Idag började vi dagen med simning som kändes seg och jag blev jättetrött. Därefter var Eva tvungen att uppsöka en bilverkstad då bilen hade det lite tungt i uppförsbackarna och inte orkade köra mer än typ 80km/h. Det visade sig vara lättare sagt än gjort då hon fick dubbelkolla med ytterligare en verkstad lite senare. Efter simningen rullade vi en kort runda innan vi fick sätta tänderna i Tessans supergoda vegetariska lasagne. Sista träningspasset blev lite löpskolning och intervaller med Bo. Tidigare under veckan har jag känt mig väldigt seg och trött men idag gick löpningen riktigt bra och det kändes lite oväntat. Kanske berodde det på att vilan var ganska lång :-) och att jag inte tränat så mycket den här veckan. Dagen avslutades trivsamt hemma hos Tove som bla gjort lax med pressad potatis - mums!  I morgon är en ny dag med spännade äventyr som stormcykling. Det kan bli intressant!

Av Camilla Lindholm - 17 januari 2008 22:37

blev det idag eftersom taxi-Daniel hämtade Lars och mig 6.50 och därefter Rickard 6.55 för att sedan ha Lindängen som slutdestination. Lars guidade oss igenom ett jobbigt simpass (eller serien 10x150m var i alla fall jobbig eftersom jag knappt fick någon vila). Glada i hågen vandrade vi ut från Lindängen bara för att notera att Daniel fått p-böter. Tydligen är det numera förbjudet att parkera på Lindängens badparkering! Var ska man då parkara tro? Dumt och idiotiskt är bara förnamnet. Efter det har jag även hunnit köpa ett par nya skor, diskutera lite träningsupplägg med Bo, köra det sedvanliga fyspasset på Anneberg, äta middag med Anna och hjälpa henne att flytta - allt i nämnd ordning. Att packa Annas minibuss (hon hade ju inte särskilt mycket saker som sagt var) var riktigt kul och påminde om när jag som liten lade pussel, vilket var skoj! Vi hade ett bra samarbete där mitt jobb var pusslandet och jag måste nog säga att jag tyckte det blev ganska bra. Och så säger de att tjejer har dålig rumsuppfattning. I morgon är det ytterligare en tidig simmorgon. Därefter blir det lite cykel och sedan intervaller på Malmö stadion, allt med Tove, Tessan, Jona, Eva och Maria. På kvällen blir det tjatter :-). Roligt!

Av Camilla Lindholm - 16 januari 2008 21:30

Idag har jag simmat en sväng med Daniel och Lars. Efter passet lekte vi lite och försökte bland annat simma fjäril. Lars stod vid kanten, instruerade och skrattade åt Daniel och mig som var ungefär lika usla. Det roliga var Daniels entusiasm och uttalande "men det här känns som att jag snart kommer att lära mig" samtidigt som han med nöd och näppe lyckades lyfta armarna ovanför vattenytan och folk runt omkring oss var i beredskap att påkalla badvaktens uppmärksamhet ifall vi skulle börja drukna där ute på banan.


I morgon kommer Maria Johansson och Eva Nyström från Göteborgstrakten ner till Malmö för att träna tillsammans med mig, Tove, Tessan och Jona. Det ska bli jättekul och trevligt eftersom vi kommer att hinna vara lite sociala också. I morgon ska jag även hjälpa Anna att flytta (eller hon har själv packat allt så det blir inte särskilt jobbigt, då hon inte har så mycket saker) - hon har köpt en urtjusig nyrenoverad 2a i Helsingborg som hon precis fått tillgång till.  

Av Camilla Lindholm - 15 januari 2008 21:00

..var jag när jag vaknade efter gårdagens massage som nästan kan liknas vid ett fyspass :-). Trots det lyckades jag få benen i rörelse och bränna av en 12 tusingar i hyfsad marathonfart. Annars har jag jobbat en hel del idag också och har precis lagom avslutat rättningen av några idrottspsykologitentor innan nästa lass tentor kommer in. Åh, vad kul det är att jobba igen. Tror faktiskt att jag inför morgondagen får skriva en "att göra lista" för att hinna med allt.  Dock hann jag faktiskt knapra i mig en lax och skvallra lite på lunchen med Daniel. Vi jobbar ganska nära varandra så ibland hinns det med. Så mycket längre hinner jag inte blogga eftersom House precis börjat. Även om det är trevligt att sitta framför datorn och blogga vore det väldigt olyckligt att missa detta förträffliga program som ju enbart visas en gång i veckan. På återseende i morgon.  

Av Camilla Lindholm - 14 januari 2008 22:51

Idag har jag jobbat hela dagen utan att få det jag egentligen skulle göra gjort - så kan det vara ibland. Däremot fick jag ju sådant som jag inte visste om att jag behövde göra gjort så det jämnar antagligen ut sig. I morgon gör jag ett nytt försök att ta mig an lite tentor och lektionsplaneringar mellan alla kursmöten. Så idag har det inte blivit någon träning. Det enda jobbiga (och inte så lite heller) var de dryga 2h dödsmassage (fast efteråt blir det naturligtvis bättre) jag genomlidit. I slutet av maj ramlade jag i växlingsområdet på Lanzarote IM (fick ju bryta senare) med följd att jag fick lite kompikationer i ena knät. Sedan dess har mitt vänstra ben varit mycket svagare än mitt högra, vilket syns med blotta ögat då detta ben är smalare än det högra. Detta noterade även massören. Det kan även vara en av anledningarna till att jag belastar min kropp snett - höger sida tar över när jag cyklar. Nu har jag fått ett rehabprogram att köra för min vänstra innersta lårmuskel. Hoppas det hjälper mig att belasta rätt igen.

Av Camilla Lindholm - 13 januari 2008 20:08

Idag har jag äntligen simmat i en riktig bassäng. Det gick som väntat ganska trögt och jag gick upp efter en dryg timme. Nästa vecka har jag vilovecka och då ska jag verkligen passa på att simma lite mer. Efter simningen var vi ett gäng på 8st som åt sushibuffé på Hai här i Malmö, och extra trevligt var det att Sascha som numera jobbar som AT-läkare i Ö-vik var hemma. Hon och Sandra hängde också på och käkade. Nu i kväll har jag även fått tummen ur och sprungit mina it3-intervaller som mot slutet gick ganska fort, vilket även var meningen. Så nu är veckan komplett.


En ganska rolig sak är att när vi var på Lanzarote var Lars som förhäxad av ett spanskt underhållningsprogram på tv där deltagarna fick sjungande fylla i tomma fraser av kända (antar jag) spanska sånger. Eftersom ingen av oss kan ett ord spanska eller har ett hum om spanska populära sånger så kan ni ju själva fundera ut vilken behållning vi hade av detta program. Men Lars satt bänkad varje gång detta program sändes, skrattade och försökte hänga med. För att höja underhållningsvärdet hade de placerat tre minst sagt lättklädda, glittriga och timglasformade attraktiva damer på ett podium som vickade på höfterna och svängde med håret, dock inte nödvändigtvis i takt med musiken verkade det som. Kan hända var det mer detta som lockade Lars att sitta som klistrad framför tv:n, det låter jag vara osagt. Nåväl, det intressanta är att just i denna skrivande stund sitter Lars som klistrad framför vår svenska tv, stirrandes på ett nytt svenskt underhållningsprogram som är en kopia, så när som på de lättklädda damerna, av det spanska programmet. Världen är allt bra liten.     

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4 5 6
7
8
9
10
11
12 13
14 15 16 17 18
19
20
21
22 23
24
25
26 27
28 29 30 31
<<< Januari 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se