Alla inlägg under november 2007

Av Camilla Lindholm - 8 november 2007 21:56

suger musten ur mig. På sistone har det blivit lite väl sena kvällar - jag har haft en del att göra på jobbet och eftersom dagarna inte räckt till måste jag nyttja kvällarna också. Inte blir det bättre av att jag idag fick en 40 tentor att rätta - tjoho vad kul kan man tycka, eller också inte! Tyvärr bidrar detta till att jag måste gå upp extra tidigt för att hinna träna. Idag satt jag på bassängkanten och blötte tåspetsarna redan INNAN 6.30 Hua, det var nästan inte lönt att gå och lägga sig. Eftersom jag inte ens är nära till att vara morgonpigg så förstår ni att jag lider!! Varför gör jag då detta kan man undra. Ja, det är en bra fråga - tydligen måste viljan att bli bättre vara starkare än viljan att sova?  Nu ska jag bara förbereda morgondagens lektioner innan det är bums i säng för Camilla. I morgon måste jag nämligen upp vid samma tid som idag för att hinna vara färdigsimmad innan 8.00. Även nästa vecka är jobbig men sen tror jag att det lättar.


Annars har dagen inkluderat löpning och fysträning. Bo hade skrivit "grispass" på schemat och jag såg med förväntan och spänning fram emot detta pass som tillfälligt skulle krossa mig men som på sikt ska göra mig hård och snabb. För mitt inre hade jag målat upp diverse hemskheter som detta grispass skulle kunna innebära och innehålla. Så när väl verkligheten kom ikapp blev jag tämligen besviken. Grispasset var inte ens i närheten av att vara så hårt som jag föreställt mig. Det var säkerligen tillräckligt för att ge mig träningsvärk, men inte tillräckligt för att trötta ut mig fullständigt där på plats. Men som sagt, jag återkommer med en rapport om hur ben och armar känns i morgon.

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 7 november 2007 21:46

Tyvärr :-) har jag jobbat nästan hela dagen (resten av eftermiddagen/kvällen babblade jag bort) och därmed inte hunnit köra mina tänkta cykelintervaller. Idag var dessutom den enda dagen som jag kunde klämma in dem och jag känner ett visst missmod över att inte ha kört dem. Jag lyckade emellertid klämma in ett simpass även om inte heller det blev som planerat. Det är svårt att komma till i bassängen på kvällarna eftersom de olika simklubbarna tar upp nästan samtliga banor iom Aqva kuls stängning. Idag fick vi trängas med motionärerna och det blir inte alltid helt bra för någon antar jag.


Nu ska jag skriva ihop en tenta till mina idrottspsykologistudenter. Sedan ska jag börja förbereda min spinningutbildning som jag ska ha nästa vecka. Bland annat kommer jag komponera ihop 4 olika typer av spinningpass, vart och ett med ett specifikt syfte och upplägg och det tar sin lilla tid. Det är därför jag börjar redan nu. Dessutom har jag som mål att inte en och samma låt ska finnas med på två olika skivor. Naturligtvis laddar jag inte ner någon musik från internet - det är ju  olagligt!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 7 november 2007 18:40

Idag har solen lyst från en hyfsat molnfri himmel är i Skåne. Men låt er inte luras att tro att våren är här för den skull. Nej, det är möjligt att solen mörkat kylan aningen med under dagens cykeltur märktes det att det inte alls var så vindstilla som Sydsvenskan ville få det till samt att den vinden var isande kall. Under cykelturen förundrades jag även över hur lama cykelbenen kan kännas efter en löptur. Av någon anledning tycker jag att det är betydligt lättare att springa efter cykel än att cykla efter löpning. Sedan om det beror på att jag tränat det förstnämnda mer eller om det finns någon fysiologisk förklaring  låter jag vara osagt. Antagligen blev det inte bättre av att löpturen råkade bli 2.30. Den turen inkluderade ett par stopp (ja naturligtvis stannade jag klockan för detta) för att liksom lirka rätt knät igen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara fenomenet annat än att det efter ett tag känns som om knät fastnar på något sätt. Men efter lite töjning och knådning runt området (absolut inte direkt på) så blev det bättre och jag kunde lufsa vidare ett tag till. Annars känner jag mig positiv och tacksam över min kropps läkprocesser :-)! Bra gjort kroppen!!! För övrigt har jag ägnat den här långhelgen åt att bara jobba lite (måste rätta lite uppsatser till tisdag)  men att sova mycket, vilket i mitt tycke är ett underskattat nöje. Tydligen måste jag ha en ackumulerad brist på just sömn eftersom jag aldrig tycks få nog av denna vara. Mmm skönt......

Av Camilla Lindholm - 7 november 2007 08:12

Innan passet hade jag fått för mig att Bo sagt att jag skulle springa några 1000ingar på 3.30 - vilket är en fart jag av olika anledningar inte sprungit i sedan jag vet inte när (mars kanske) och jag därför har alla respekt för. Det var alltså detta jag laddat för när jag sprang till Pildammsparken igår. När jag kom dit skulle jag tydligen först (trodde jag i alla fall) grunda med en 6st backar på drygt 300m. Eller backe och backe det är en sträcka med lite, lite motlut. Till min hjälp hade jag  ett gäng grabbar i klubben som missförstod vad draghjälp var, det är inte att springa ifrån mig med en 15-20m!!! Dock var de/vi sociala i pausen så allt är förlåtet. Då vi skulle springa med kraft och nästan max kändes mina ben som nykokt spagetti redan efter den första. Och, det enda jag kunde tänka på var de där 1000ingarna jag skulle bränna av efteråt. Döm av min förvåning då detta var själva passet! Efteråt körde jag en 4x1000 i 4-4.10fart, vilket kändes som ren aktiv vila jämförelsevis.  Och jag var nästan (bara nästan) besviken över att inte få springa de där tusingarna.


Förresten, kan meddela det rätta svaret på frågan om kön och ursprung på den som skrivit den tidigare refererade artikeln om män och kvinnors BMI. Ursprung: Turkiet, kön: man!

Av Camilla Lindholm - 6 november 2007 17:32

Det är farligt att låta benen vila och visa dem ett det finns andra tillstånd än att simma, cykla eller springa. Idag har jag varit slö och trött i kroppen och jag fick tvinga ut mig på ca 2h cykel. Innan utfärden hade jag bestämt mig för att inte under några omständigheter cykla under 80 i kadens. Det visade sig vara tufft i motlut kombinerat med motvind och jag fick verkligen kämpa. I medvinden hade jag emellertid inga problem att hålla mig över 90, så där gav jag mig själv godkänt. Nu är jag precis på väg ut för dagens andra träningspass. Det ska visst bli ett kort men hårt löppass, om inte tränare Bo ändrat sig. Får se om jag fixar det! Därefter är det tragiskt nog sista programmet av "House" - denna beroendeframkallande serie som jag fullkomligt älskar. Vad ska jag nu se fram emot efter tisdagslöpningen? 

Av Camilla Lindholm - 5 november 2007 22:20

Idag har jag vilat eftersom både Martin och Bo (mina tränare) tydligt förkunnat att jag denna vecka måste skära ner lite på träningen ifall jag ska kunna absorbera träningen. Det blir svårt men jag ska försöka göra som de säger. Istället har jag ägnat dagen åt arbete och att tala i telefon med olika människor. Jag har talat så länge i telefon att jag nästan fått skavsår på ena örsnibben. Men än så länge sitter själva örat kvar :-)! Nu senast gällde det en spinningutbildning jag ämnar att hålla helgen den 17-18november. Tydligen är det i nuläget 17st som ska gå den, vilket är jättemycket. Det är naturligtvis kanon men samtidigt en utmaning då varje deltagare måste ges tillfredsställande uppmärksamhet och feedback under en viss tidsram. Jag har ju bara 9-18 lör-sön på mig att förmedla allt de behöver kunna för att leda ett spinningpass på ett säkert, inspirerande och ändamålsenligt sätt. Det blir utmanande men kul!


Är ni sugna på att veta mer om utbildningen gå gärna in på: www.forumlive.com


Idag har det även blivit klart med ett samarbete mellan mig och Saucony. Jag är jätteglad över att få springa i Sauconys grymma skor nästa säsong. Min favorit är helt klart Grid Type A, som jag både tränar och tävlar i. I mitt tycke är den perfekt, då de lyckats optimera lätt vikt och med grym stötdämpning.    

Av Camilla Lindholm - 4 november 2007 19:20

Idag har jag tävlat i löpning. Jag bestämde mig på morgonen så det blev lite stressigt och vi höll på att inte hitta dit. Loppet mätte 16.8km och gick på söderåsen nära Åstorp. Loppet var rejält kuperat och gick på stora stigar. Får jag välja så håller jag mig hellre på asfalt men det är alltid bra att träna på sina svagheter. Jag valde att ställa upp i motionsklassen eftersom K-elit bara sprang 7km, vilket var för kort för mig. Jag slutade trea i min klass (två killar före). Det lustiga är att jag blev trött, men ändå inte. Jag kunde omöjligtvis öka farten men hade ändå krafter kvar för ytterligare några km. Så brukar det kännas när jag inte är tillräckligt farttränad och hur skulle jag kunna vara det. Senast jag körde riktigt fort var nog i april/maj. Fast nästa vecka skulle det visst bli riktig fart.  Lars kom i mål 8min efter mig och jag tror att han var nöjd med det. Själv tyckte jag det var kul att tävla. Jag har sprungit alldeles för få löplopp i år (bara ett innan) och behöver dem nog för farten. Dessutom är det vansinnigt kul.


För fullständiga resultat: http://www.skanne.sverige.net/


Efteråt åkte vi och simmade och i kväll har jag varit ute och sprungit en 67min till. Total träningsmängd den här veckan blev 26h och det har varit en av hård vecka, med ett jobbigt pass per dag. En vecka kvar sedan är det vila. Det ska nog gå även om jag jobbar mycket nästa vecka.

Av Camilla Lindholm - 3 november 2007 15:40

Idag var det tänkt att jag skulle cykla med klubben. Dagen till ära blåste det ursinnigt och min plan var att krypa bakom de starka grabbarna och bara glida runt. Det gick bra i en timme tills någon rapporterade att (min) Lars försvunnit. Förvirring utbröt och jag kände mig skyldig då jag inte haft koll bakåt i klungan. Dessutom var det ju Lars och han är ju minst sagt mitt ansvar. Därför föll det sig naturligt att jag vände för att leta upp honom, vilket jag fatalt misslyckades med. Istället körde jag hela passet i ensamhet med grymma skuldkänslor och känslan av att vara typ världens mest misslyckade och egoistiska flickvän som skiter i alla andra utom sig själv och sin egen träning.


Väl hemkommen visade det sig att Lars fått punktering men misslyckats få in luft i däcket då han inte haft ventilförlängare med sig (körde på högprofiliga hjul vilket iofs inte är så smart så här års). Han väntade några minuter men när ingen kom gick han till ett hus och bad dem ringa efter taxi. När jag kom hem var han med all rätt sur på mig.


Själva passet i sig var aptråkigt och gick dåligt. Jag kände mig fullkomligt usel på allt. Oförmögen att hålla ens nära 90 i kadens, värdelös på  kurvteknik och underkänd på att ligga på hjul, så det var iofs tur att gruppen slapp hasa runt på mig. På vägen hem kom mina klena ben knappt över 20km/h och jag tänkte att jag &### aldrig skulle ställa upp i någon cykeltävling, eller triathlontävling mer. Jag är nog för gammal som vissa på förbundet anser, viljesvag, klen och obildbar. 


Roligt däremot är att LarsA och Helen kommer över på middag ikväll. Dessutom är Tove, Eva Nyström, Lena i klubben samt ytterligare ett gäng svenskar i Florida och tävlar i IM. Vi kommer att följa dem med spänning.  

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se