Alla inlägg under november 2007

Av Camilla Lindholm - 14 november 2007 20:37

Idag bytte vi racern mot MTB då det på något sätt kändes helt rätt. Det var varken halt eller många minus men på något sätt kändes det ändå som ett klokt beslut. Det blev ett lugnt snackepass med Daniel och vi gjorde några avstickare in i skogen så fort vi såg en mindre stig/väg. Det var mycket roligare än att köra på landsvägen i alla fall. Dessutom fick vi stanna några gånger för att Daniel kände en obeskrivlig lust att lägga cykeln i diket och springa en sväng - det måste varit euforin och abstinens från gårdagens löppass och inte alls kylan som gav honom den impulsen. Annars kan varma vantar vara ett hett julklapptips till Daniel!! Även om jag inte frös ända in till märgen som jag brukar under träningspass på vintern så hade jag svårt att få tillbaka värmen efter träningspasset. Inte ens simning med efterföljande bastu har riktigt lyckats få mig att känna mig varm inifrån.

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 13 november 2007 20:05

Den här veckan har jag vilovecka vilket passar bra då jag har lite att pyssla med på jobbet och ska ha spinningutbildning i helgen. Förutom ett kort simpass i morse har jag idag trots viloveckan avverkat ett ganska maffigt löppass. Passet bestod av följande:

 2xinnervarv (2.85km), 2x1km, 2xinnervarv, 2x2km, 2x1km, p 75s. Det var  ett progressivt pass i det avseendet att farten gick från långsammare än IM-fart till snabbare än IM-fart. Sällskapet var som vanligt Daniel som i början klagade på att tempot var så lågt att han inte kunde springa ordentligt :-)! Men med  upp- och nerjogg blev mitt pass totalt 26km, vilket måste anses vara ett ganska långt pass på en vilovecka :-)! Jag är jättenöjd med passet. Visst har jag sprungit några enstaka långa träningspass snabbare (inte många dock), men aldrig i november månad och aldrig med en sådan lätthet!!! Jag är fullkomligt övertygad om att mitt nya träningsupplägg är helt rätt och hoppas även att det kommer märkas på tävlingsbanorna i vår/sommar. Tänk om jag kunde få samma utveckling på cyklingen och simningen också. Då hade det kunnat bli riktigt kul. Annars längtar jag verkligen till sommaren och värmen. Det var förfärligt kallt att springa hem och mina händer var helt bortdomnade. När jag blivit så kall finns det bara ett sätt att få mig varm igen och det är en lång varm dusch. Jag sätter mig på golvet och låter vattnet strila ner över huvud och axlar och långsamt tina mina stelfrusna lemmar. Jag kan sitta där i evigheter, vilket antagligen inte är att föredra ur miljösynpunkt. Men det bryr jag mig inte om för tillfället!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 12 november 2007 21:38

Det har väl knappast undgått någon att jag gillar djur och särskilt katter! Därför tänkte jag pigga upp måndagskvällen och lysa upp novembermörkret med en liten film om dessa underbara tingestar.

http://www.youtube.com/watch?v=ZV6Bsym9wmU


Annars har jag denna måndag vilat från träningen och istället roat mig med att jobba och rätta tentor. Riktigt roligt försöker jag intala mig - med oviss utgång. Tidigare fick jag en förfrågan över vilken typ av musik jag använder mig av när jag kör spinning. Naturligtvis är den väldigt varierad, men en tumregel är att jag först konstruerar själva passet. Först därefter väljer jag musik som passar för ändamålet och styr passet i den riktning jag vill. Vill jag förmedla återhämtning så väljer jag en låt med mjuk karaktär och vill jag förmedla power och styrka blir det naturligtvis en låt med mycket taktfasta beats. Musiken blir därmed ett verktyg ur flera aspekter. Men när det gäller musikval så är remixar aldrig fel, liksom låtar av Ayla, David Guetta, Groove Armada och Chicane. Jag är även svag för R&B och pop som exempelvis Fergie och/eller Scissors Sisters och Mika. Det finns naturligtvis massor av andra bra artister och låtar. Ännu har jag emellertid inte övervägt att plocka in låten som Daniel sände över till mig via mail idag - en låt som han verkar blivit helt uppslukad av efter att ha hört den på någon morgonradio. Det var särskilt texten han fann fascinerande. Du finner den här :-):

 http://www.youtube.com/watch?v=e-tufx-D8Is


Helt apropå dagens ständiga politikerfiffel fick jag även följande länk av honom:

 http://www.youtube.com/watch?v=HE6VXnScmC4Av Camilla Lindholm - 12 november 2007 09:48

Nu finns de preliminära resultaten ute på Helenheloms Tri Teams gästbok!


www.heleneholmstriteam.se


Av Camilla Lindholm - 11 november 2007 22:00

Idag började jag träningsdagen med simning för att sedan skynda iväg till den första deletappen av Heleneholms Tri Teams Cross-duathlon. Den långa klassen bestod av 3km löp, 10 km mtb/cross, 3km löp, 10km mtb/cross  och 3km löp. Det var ett trevligt arrangemang även om jag personligen önskat något fler motståndare i damklassen, men det kanske kommer till nästa gång. Jag kan emellertid inte direkt påstå att jag led, då jag hade flera killar att tävla emot och herrsegraren Mikael Gard slog mig med ungefär 6.20 medan Daniel slog mig med nästan 2min. Dessutom märktes det att jag inte var  helt fokuserad då jag vid varvningen av första cykeletappen lyckades köra fel och lite för långt. På väg ut från första cyklingen var jag sedan redo att springa ut genom cykelutfarten. Pinsamt och klantigt värre kan man kanske tycka. Det märks att jag är lite rostig! Enda botemedlet torde vara fler tävlingar och jag ser gladeligen fram emot nästa deltävling den 9/12 - då ska jag vara mer skärpt.  Vinsten bestod av ett välbehövligt presentkort på Bikepro - tack Martin! Fullständiga resultat hittar ni framöver på www.heleneholmstriteam.se


Av Camilla Lindholm - 10 november 2007 17:09

Idag var det tänkt att jag skulle avverka mitt långpass på cykel. Fast så här efteråt kan man väl minst sagt konstatera att det blev en aningen kort långpass på 2.10! Visst hörde jag när det ösregnade i natt/morse, men jag blev ändå tämligen chockad när det på morgonen låg ett tunt lager snö/hagel på marken. Skam den som ger sig tänkte jag och drog på mig ett par hösttygvantar och löpartights innan jag satte mig på cykeln i färdriktning mot  Bikepro cykelaffär (det är där vi samlas). Cykelturen kan sammanfattas med att de första 25min gick genom snöslask och vatten och jag kunde konstatera att mina vantars uppsugningsförmåga var det inget fel på. Inget fel på vantarna i sig men kanske kunde jag valt ett mer lämpligt alternativ passande för blött och kallt väder. Under dessa 25minuter blev vi alla iskalla och dyngsura och sedan spelade ingen roll att solen lyste i några minuter innan vi på hemvägen överraskades av ytterligare en hagelskur som bombarderade våra arma halvt förfrusna lemmar!


Tack vare Daniel lyckades jag emellertid ta mig iväg till simhallen så att jag åtminstone fick några meter simmade. Hoppas det blir bättre väder i morgon för då ska jag tävla i den första deltävlingen av en X-duathloncup som Heleneholms Triteam arrangerar. För min del blir det nästan X-triathlon då jag tänkte simma innan. Det var över ett år sedan jag satt på min MTB så det ska bli spännande att se hur det går. Den är åtminstone i kanonskick efter att Patrik på Bikepro bytt vajrar, kasett, kedja och servat den. Det ska i alla fall bli roligt att tävla, förutsatt att vi slipper hagel, regn, storm och kyla.

Av Camilla Lindholm - 9 november 2007 19:18

Det blev naturligtvis ingen simning, jag var inte ens nära att hinna med det. Dessutom läste jag i tidningen att tältet de ska resa över lindängsbadets utebassäng är ytterligare en tid försenat. Tanken var att det skulle varit klart 1 nov men de har inte ens börjat resa det ännu så.... Det är verkligen en utmaning att få till sina simpass i den här staden.


Jag hann i alla fall springa en sväng idag. För första gången på länge så stod det riktig fart, dvs grundsnabbhet, på schemat. Jag känner verkligen att det är ett underutvecklat område som jag kan förbättra mig massor i. Jag sprang 2(550m, 350m, 150m) + 6x150m. 550m är tillräckligt långt för att jag ska vara snabbare än t.ex. Lars men på 350m och ännu värre 150m är jag chanslös. Jag får inte mjölksyra men jag kan omöjligtvis sträcka ut steget så mycket som behövs för att hänga med.  Men jag sprang i alla fall snabbare och snabbare medan Lars blev tröttare och tröttare och på de två sista 150m loppen skijde det inte så mycket mellan oss. Jag förstår att vissa undrande kan fråga sig vad man som IM-triathlet ska med snabbhet till. Men vid närmare eftertanke är det ganska logiskt. För att bli bra på marathon måste man springa bra på 1/2-marathon och för att blir bra på den sträckan måste man sänka sin miltid och för att.....ja ni fattar principen. Min uthållighet är min styrka - det är min fart jag måste utveckla.

Av Camilla Lindholm - 9 november 2007 09:23

Idag steg jag åter upp innan kl 06.00 bara för att upptäcka att Oxievångsbadet var stängt denna fredagsmorgon också - hur svårt är det att förstå att vi har en simtid där sedan 3ve tillbaka! Idag hade vi tyvärr inte samma tur som förra fredagen, dvs att städerskan kom och öppnade för idag var inte ens städerskan där! Så dagen började med att jag klev upp extra tidigt, bara för att sitta i  bilen och åka en runda - meningsfullt?  Det är möjligt att jag kan åka in till Lund och simma i kväll - hoppas jag hinner det och att det inte är knökfullt! Väl på jobbet går det varken att kopiera eller skriva ut och dessutom ligger alla tentorna jag ska rätta av någon okänd anledning på nätet. Nu ska jag alltså först skriva ut 40 tentor innan jag kan rätta dem, vilket kan bli komplicerat eftersom det INTE GÅR ATT SKRIVA UT! Ett antal fler daily hassels och jag får ett vulkanutbrott!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21 22 23
24
25
26 27 28 29 30
<<< November 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se