Alla inlägg under oktober 2007

Av Camilla Lindholm - 8 oktober 2007 21:56

Dagen till ära var det vilodag och den tillbringade jag på stranden som alla andra turister. Prognosen sade mulet och regn men i realiteten innebar det en lätt slöja på den annars klarblå himlen. Där låg jag halvslumrande på ryggläge medan en len medelhavsbris kittlade min bara mage. Visst är det underligt hur man med en mp3-spelare helt kan avskärma sig världen utanför och när Mikas sköra falsettröst sjunger "love love me" kan jag inte annat än instämma (vem vill INTE bli älskad?). Här kan jag skapa mig en egen värld där jag är gud och bestämmer spelreglerna och vad som är riktigt och rätt. I min värld är det inte okej att sola topless offentligt (det är såå 90-tal). Det är inte snyggt på någon med stringbikini och heller inte med kjolar så korta att man ser trosorna (eller är det ett tecken på att jag blivit gammal?). I mitt stilla sinne undrar jag vad det är som lockar en fullvuxen, bastant och rejält överviktig man att leka med en leksaksdrake (en sån där som flyger) i flera timmar? Vad är det jag och stora delar av resten av världen missat? Eller, hur kommer det sig att sig att alla äldre tanter har blåblommiga badräkter?  Snett till höger om mig har en brittisk familj slagit läger. Det är med medlidande och tyvärr med en viss förakt jag ser de gravt överviktiga föräldrarna göda sina hungriga barn med chips, kakor och godis och som för att kompensera allt onyttigt skölja ner skräpet med en halvliter cola light! De två killarna kan inte ha varit äldre än 10-11 år men börjar redan mer ta formen av barbapappa än två livliga grabbar snart på väg in i tonåren. Min åsikt är klar. Det är bättre och mer hälsosamt att äta 80% rätt, träna och vara lite rund än äta helt fel, aldrig röra på sig och se ut som ett vasstrå. Men att äta skit, aldrig röra på sig och dessutom projecera över sin destruktiva livsstil på barnen - det är inte okej!


Förmodligen och alldeles säkert ligger det här och var en och annan soldyrkande turist med tankar och funderingar om mig. Se på tjejen där, ligger helt själv med sin limegröna bikini (får man ha en sådan?), helt svettig och rufsig i håret (vilket jag alltid är eftersom jag aldrig orkar fixa till det). Och, vilka vita fötter hon har och fula vita  ränder - det ser ut som hon har hon solat med kläderna på. För mig är det helt okej och jag nynnar vidare på David Guettas "The world is mine".

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 7 oktober 2007 19:17

Vad kan man som inneboende spanjor tänkas hitta på för skoj en lördagskväll i Alcudia? Tja, varför inte röja på ortens simhall. Jag som trodde att jag skulle vara nästan helt själv igår kväll när jag vid åttatiden strosade iväg till simhallen för en kort simtur. Döm av min förvåning när en hel hop människor tydligen haft samma idé som jag - dvs att ta en simtur. Stället jag simmar på har även ett gym och även där var det flera som gladeligen lyfte både den ena och den andra vikten.  Värt att notera är att om man som inneboende spanjor ska simma så gör man det crawlandes, eller något som med lite god vilja kan tolkas som crawl. En illvillig skulle nog snarare kalla det för ormslingring. Detta gäller män, kvinnor och barn. Crawlar man inte så kan man istället springa eller ligga och flyta med ett skumgummirör mellan benen/under sig. Fast detta gäller bara kvinnor - riktiga män crawlar/ormslingrar sig och där med basta. Bröstsim förekommer nästan inte alls. Därefter hoppar man in i den turkiska bastun - ni vet en sån där man måste känna sig fram i blindo för att hitta någonstans att sitta (så mycket ånga är det). Kanske är det ett bra sätt att ragga på- genom att klämma sig fram och känns det bra så är det bara att slå till. Bastun är nämligen delad.


Idag har annars varit en slö dag. Jag har sprungit mitt långpass och kan nöjd skriva in 2.30 i träningsdagboken, vilket är en haltimme (bara sådär) längre än sist.  Visst det känns lite i knäna/höften men ungefär lika mycket som när jag sprang 2h så visst går det framåt. Jag skulle ljuga ifall jag sa att det inte känns någonting i mina ben och att jag är lika pigg som den dagen jag först kom. På 8dgar har jag hunnit avverka nästan 38h, mest cykel och löpning men även några korta simpass, vilket jag tycker är mycket med tanke på min nuvarande status. Kroppen är inte riktigt lika tålig och jag känner av lite småskavanker på mina svaga punkter. Tur att diclofenac är billigt här och att jag får vila helt i morgon. Undrar vad jag då ska hitta på?


Annars har jag precis läst ut den bok jag i all hast lyckades rafsa till mig på väg till flygplatsen. När Lars frågade vad jag köpt svarade jag "vet inte riktigt, någon som såg bra ut". Lars tittade på boken och utbrast "SE BRA UT han är ju helt kal och ihålig" (det var ett urholkat kranium på framsidan). Boken var okej - en normal deckare men inget minnesvärt.ANNONS
Av Camilla Lindholm - 6 oktober 2007 07:27

Lustigt nog kom jag inte in på sidan igår - och gudarna ska veta att jag försökte, inte en gång utan säkert minst 3! Men, för att göra en lång historia kort så kan man väl sammanfatta dagen med att jag cyklade en sväng. Sprang en sväng och till sist doppade tårna en sväng. Inget jobbigt, men ändå så pass att jag inte helt slaggade ihop :-). Och kroppen kändes inte så seg ändå som man skulle kunna förvänta - lite känningar i mina gamla skador (dvs magen) men annars hyfsat ok!


Denna dag ser ut att kunna sammanfattas med "Under my Umbrella". När jag stack ut näsan i morse så kunde jag konstatera att det är liten risk för brand i skog och mark. I förrgår såg det dessutom ut som om stormen Per varit och hälsat på (nästan i alla fall) då det låg nerblåsta kvistar och buskar på vägen. Hoppas det klarnar idag för jag har trots allt några mil på cykel att avverka. Och så väntar ju mina löpintervaller som jag upproriskt smet ifrån igår. Jepp, jag tar dem helst i den ordningen.


Lars, jag förstår att du har viss förkärlek till berg -du var ju bergsget i ett tidigare liv och känner väl logiskt nog därmed någon slags hemhörighet i berg, och i livet därefter blev du visst Kenyan (ryktet om dina bedrifter på löpbanan har spridits ända hit). Undrar när du ska ta upp delfinsporten och visa världen hur triathlon ska bedrivas?  

Av Camilla Lindholm - 4 oktober 2007 18:59

I natt har ovädret kommit till Alcudia. Jag har knappt kunnat sova på grund av att regnet piskat hårt på rutan. Så vad tänker en normalt funtad människa kl 08.00 när himlen är oroväckande svart och stora vattenpölar bildats utanför hotellet. Härligt med en cykeltur kanske? Troligtvis inte. Enligt den som skrivit schemat skulle 18mil cykel i bergen avverkas. Han hade dessutom skrivit "båda bergen". Mig veterligen finns det fler än två berg på Mallorca. Om inte bergen förrökat sig sedan 80-talet, då vederbörande befann sig här, så torde hans minne bleknat en aning. Eftersom jag inte var helt säker på vilka två berg han menade tyckte jag det var bäst att cykla över allihopa. Med oväder och åska hängandes i luften kan en idiot förstå att det är synnerligen olämpligt att befinna sig just i bergen. Jag erkänner, jag är dummare än en idiot och redan efter några mils trampande visste jag att:

 • Jag inte tänkte springa efter cyklingen
 • Jag inte tänkte simma efter cyklingen
 • Jag inte tänkte köra några löpintervaller i morgon

Istället:

 • tänkte jag ut så många synonymer till ordet idiot jag kunde komma på
 • frös jag som en hund
 • hade jag bortdomnade händer och isbitar till fötter
 • tänkte jag på det varma bad jag skulle krypa ner i efter min cykeltur

Målet för min färd var Andraitx på andra sidan ön där jag aldrig varit, varför det kändes som ett trevligt resmål. Problemet var bara att efter Estellchens kändes det så oändligt långt dit. Jag trampade och trampade men efter varje berg kom ett nytt och någon jävla stad såg jag inte till. När jag till sist kom fram förstod jag att den här turen skulle bli bra mycket längre och ta bra mycket längre tid än jag först förutspått. Dessutom lyckades jag snurra omkring i en mindre evighet i Palma (på tal om klädaffärer så hann jag se att ubudet där var synnerligen gott. Så dit är det bäst att jag aldrig åker ifall jag vill ha pengar till mat :-))innan jag till slut hittade rätt väg till Inca. Då upptäckte jag att den medvind jag förväntat mig bytts mot grym motvind (vindar får inte bara vända sådär). Och det var först efter nästan 4000hm,  22mil och 8.45 som jag äntligen kom hem (visst, snittet är uselt men heter man Camilla och cyklar i bergen och är feg utför och har konstant motvind - ja då går det inte fortare. Cykla själv så får du se hur lätt det är).


Andra tankar/reflektioner under dagen:

 • Min rena nytvättade cykel är inte så ren längre (full av lera från bergen)
 • Mina fina skor är inte så fina längre (orsak se ovan)
 • Jag vill aldrig cykla igenom Palma igen - inte utan guide i varje fall
 • En turistkarta från Apollo är otillräcklig för att hitta genom Palma
 • Min tursitkarta från Apollo är numera ganska oläslig
 • Jag såg NOLL cyklister i bergen och totalt 4st (alla på hemvägen när regnet tillfälligt slutat) på hela turen. Vad säger det?
 • Varför blir vägen hal som såpa när det regnar? Mitt bakhjul släppte så fort jag ställde mig upp och ni kan ju tänka hur kul jag hade nerför.
 • EAS energy-produkter är grymma. Hur kan man annars förklara hur jag klarade mig igenom dagen utan att dö på 2flaskor sportdryck och en gel (en stor). Särskilt gelen är kanon. Jag har testat om inte alla så ganska många (och samtliga som finns på den svenska marknaden) och den här gelen gör inte bara sitt jobb den är GOD också.
 • Undrar vilken nytta det här passet gjorde - troligtvis ringa!
 • Positivt är i alla fall att jag inte dog, körde omkull, regnade/blåste bort, frös till is där på vägen och hann hem innan helvet bröt lös på riktigt (typ nu). Och min uthållighet är det nog inget fel på.

I morgon tänker jag ta en lugn dag och mina intervaller får vänta tills på lördag!


Av Camilla Lindholm - 3 oktober 2007 20:21

Det var med sega ben (gårdagen kanske) som jag gav mig ut på dagens cykelpass. Idag skulle jag få erfara något nytt på cykeln, nämligen 15/15 - vilket var riktigt jobbigt och blottade alla mina brister som cyklist; avsaknad av power, explosivitet och kadens typ. Kan väl inte påstå att jag kunde slå på turbon där på vägen, utan mer då den tomma diselmotorn. Men, men, Rom byggdes inte på en dag och även om detta pass vid första intrycket har lite med IM-träning att göra så tror jag att det är riktigt bra pass för mig att köra - inte varje vecka, men från och till. Krosslöpet efter liknade mest jogg och saknade helt de annars nästan obligatoriska inslagen av tävlingsfart. Idag kändes det inte meningsfullt.


Annars har dagens väder varit riktigt, riktigt mulet med några få regnstänk. Tyvärr ser det ut att förvärras de närmsta  4dgr så det är väl ingen risk att man kommer hem brun. Tur att det är varmt i alla fall (28grader) så jag lider inte jättemycket. Idag har jag scannat av Alcudias shoppingutbud - det var magert. Jag som trodde att Mallorca var en modeö - eller gäller det kanske bara Palma? Kanske har jag letat på fel ställen men jag förstår inte att man kan lyckas sälja så mycket skräp som det erbjuds här. I klädväg hittade jag exakt 3 butiker som jag gillade. Jag  handlade i samtliga :-). Den första var tokdyr och hade alla märken (ex No Lita och Formarina) som jag tycker om men inte har råd att köpa. Eller vad sägs om en urcool bikini för 1100kr? Jag hittade ändå ett linne på rea från Freesoul som inte ruinerade mig helt. Den andra var en underklädesaffär och i den tredje köpte jag kanske en av världens kortaste svarta jeanskjolar. Undrar när jag ska våga använda den?


Intressant att notera är att när de flesta går ut då  går jag  hem. Jag måste ju hem och sova och det helst innan 22.00 Enligt mig är sova ett underskattat nöje. På vägen hem stötte jag ihop med en kille som både talade i mobiltelefon, rökte och försökte ragga upp mig samtidigt - och så säger man att killar saknar simultankapacitet! Tyvärr gick det väl inte så bra för honom - jag fattade inte ens att han pratade med mig förrän han började dra i mig!  Killar, om de så är självaste Brad Pitt, som röker är äckliga, avtändande och signalerar low class!  
Bo ABSOLUT -jag försöker ta det lugnt och lyssna på kroppen och hoppas undvika köra sönder och slut på mig :-).

Av Camilla Lindholm - 2 oktober 2007 17:55

Normalt brukar jag springa efter jag har cyklat (det är ju så vi gör i triathlon) men dagens beslut att vända på ordningen blev en succé. För första gången på, ja ni vet hur länge, tänkte jag köra ett typiskt nyckelpass för mig (6x15min i it3 (dvs marathonfart)) och visst var jag lite spänd över hur det skulle gå. Det visade sig gå alldeles utmärkt! Det är inte ofta jag säger att jag är skitnöjd med ett pass (det vet ni som tränat med mig)- det brukar vanligtvis snarare bli ett "bra" eller "jo jag är väl nöjd". Men idag är en sådan dag  och jag känner mig "grym" :-). Det var ett jobbigt pass och jag kände att det slet på kroppen, men på ett positivt sätt. Ibland kan jag känna att jag blir starkare och uthålligare redan under själva passet och idag var en sådan dag. Alla som har tränat mycket och hårt vet ju annars att det finns två typer av pass som sliter - en typ som ger och en typ som tar (dvs ett pass där man känner att passet snarare var av ondo för kroppen).


Bara att klara av passet hade varit nog, men att genomföra det på de tider jag gjorde idag hade jag faktiskt i nuläget inte ens vågat drömma om. När min löptränare Bo för någon vecka sa att det skulle ta X antal veckor för mig att komma tillbaka på bra tider så trodde jag honom inte riktigt. Nu gör jag det :-) och jag tror att jag redan/nästan är där NU! Jag blev så glad att jag avverkade dagens cykling på nästan 9mil direkt efter av bara farten. Lite sur är jag dock över att det känns lite väl mycket i min höft/knäveck just nu - hoppas att det försvinner tills i morgon. Nu ska jag strax iväg och underhålla min klorallergi :-). 

Av Camilla Lindholm - 1 oktober 2007 20:47

Idag har det varit sol och närmre 30grader varmt, vilket i mitt tycke är helt optimalt cykelväder. Tyvärr ser det inte ut att hålla i sig utan det ska snart bli regn - men den dagen, den sorgen. Idag stod det bl.a berg på schemat!  Att cykla runt bland Mallorcas berg är som att kliva in i John Bauers förtrollade värld. Jag bara väntade på att Bergakungen skulle hoppa fram bakom en stenbumling och ropa "bu" också - istället kom två små svarta getter och tre får ut på vägen. Det var väl ungefär då jag förstod att det antagligen var de som bajsat på vägen - inte Bergakungen. Lite kanske jag förstörde den suggestiva stämningen när jag lätt anfådd nynnade på en låt jag hört vid jul för något år sedan och där en fras lyder: "...jag vill bli tomtens ren, för jag har starka ben...". Fråga mig inte varför men på något sätt tyckte jag väl att den passade bra in i sammanhanget! Annars måste jag säga att folk är väldigt vänliga här. Var man än cyklar möts man av idel positiva tillrop och vinkningar. Att vara cyklande tjej här är garanterat likvärdigt med succé!


På hemvägen fick jag återigen sällskap (åtminstone en bit). Jag råkade köra ikapp en kille som därefter klamrade sig med nöd och näppe fast bakom mig i några mil. Tyvärr?? råkade jag köra ifrån honom i en backe men jag hade varken tid eller lust att vänta in honom. Jag hade nämligen bråttom hem då jag spräckt min tidsplanering (4h) och dessutom ville hem innan receptionen stängde. Jag hann hem med två minuters marginal, men då hade de redan stängt! Så kan man väl inte göra?


I dag har jag varit och simmat i Alcudias nybyggda kommunala simhall. Det lustiga är att den är 20m lång. Hur tänker man då? Är 20m bassänger vanliga i Spanien eller var inte huset längre? Kanske ville man bryta barriärer och verka nyskapande. Inte för att verka rigid men jag föredrar de traditionella banlängderna.  Dessvärre har jag klorallergi! Det förstod jag någon gång i maj efter några månader med ständigt rinnande näsa och röda, svullna ögon. Dessa symptom hade väl gått an om det inte varit för att benen blev som spagetti och pulsen vägrade att gå upp vid minsta ansträngning. Ett tag trodde jag att jag var övertränad - men förstod inte av vad. När jag började använda näsklämma försvann dessa symptom som av ett mirakel.  Dessvärre har jag ingen näsklämma med mig och det gick heller inte att köpa någon. Det ska bli spännande att se vad som nu kommer att hända (eller också inte) med mig, mina ben och min träning. Jag hoppas på det bästa och vill helst fortsätta att simma i den bassängen. Nu har jag dock något att skylla på när kroppen känns som bly. Nej, jag  är inte seg! Nej, jag är inte klen! Nej, jag är inte otränad! Det är min klorallergi! Tyck gärna synd om mig!

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

 • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se