Alla inlägg under oktober 2007

Av Camilla Lindholm - 16 oktober 2007 18:35

Den här veckan kommer jag enbart köra lätt träning efter Mallorca-lägret. Idag blev det därför bara några 1000ingar i it4 (1/2 marathonfart) och det var med spänning jag tog mig an dem. Det kändes jättebra och min tränare var väldigt nöjd med farten men än mer med tekniken och flytet i löpningen. Veckorna på Mallorca har verkligen givit effekt och jag känner att löpsteget är tillbaka nu. Kombinationen mycket träning, sol och värme samt nästan ingent jobb har alltid gett bra effekt på mig. Dessa två veckor är som 6ve träning här hemma.   

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 16 oktober 2007 15:03

sa jag o visade följande bild för mina idrottsstudenter när vi diskuterade kommunikation/kroppsspråk/ansiktsuttryck en dag. Observera att jag är en djur- och kattmänniska så det svider i kroppen när jag ser bilden :-).

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 14 oktober 2007 18:42

Igår var flyget hem 2h försenat!

Idag (kl 3.00) var bagaget försenat pga tekniskt strul och underbemanning

Idag kom jag hem vid 05.30

Idag hoppade jag därför simningen - trött!

Idag upptäckte jag att min Cervelo + tävlingshjul blivit stulen uppe i vårt vindsförråd. Må förövaren brinna i helvetet! Meddela om ni ser en Cervelo P3 str 48 med alphjul till salu på nätet.

Idag blev det därför inga intervaller på cykeln som tänkt, utan 3h lätt rull och 1.10 löp efter. Lätt ångest över den uteblivna träningen men mest........SUUUUUUR över elaka människor som stjäl från behövande människor!

Av Camilla Lindholm - 13 oktober 2007 18:03

...blev det idag. Långpasset gick ganska bra även fast farten var väldigt slö i början.  Men på hemvägen lossnade det och jag sprang den sträckan avsevärt snabbare trots motvind, och det är ju bra. Tidigare har jag lagt in 1-2 30sek gång för att vila knät lite (kom ihåg att jag inte är riktig stark ännu - även om jag kunnat träna bra) men idag kändes det inte nödvändigt och jag är jätteglad över det. Visst är det lustigt att jag tränar hårt och känner mig trött men blir samtidigt starkare i leder och mindre öm i mina gamla krämpor :-). Själv tror jag att det är värmen (idag skiner solen). Den är balsam för min själ och kropp. Vintertid brukar innebära ett mindre helvete för mig. Inte bara för att jag inte gillar kyla utan för att det påverkar min återhämtning negativt, jag riskerar skador och brukar få benhinneproblem. Men så åker jag på träningsläger och så försvinner de symptomen illa kvickt - trots ökad träningsdos. Visst är det fantastiskt. Tänk om man kunde flytta utomlands som fåglarna vintertid - det hade varit härligt. 


Nu drar jag hemåt igen!

Av Camilla Lindholm - 12 oktober 2007 20:57

än i går i alla fall, vilket betyder att det bara varit en regnskur idag och den missade mig :-)! Men om det inte ösregnat idag så har det i alla fall tokblåst - men hellre det.  Mallorca är väl inte känd för att vara ett blåshål men dagens vindar kan lätt mäta sig med en mycket vindig dag på Lanza. Senare skulle det visa sig att dagen skulle bjuda på fler likheter med denna i många avseenden hårda ö. Om jag inte blev trött igår så blev jag det def. idag. Morgonen började med löpintervaller (vilket enligt mig själv är tortyr eftersom det inte brukar spritta om mina ben på mornarna) som var riktigt jobbiga. Men efter en sådär 4st lossnade det lite och de sega benen hittade en fin rytm som jag lyckades hålla. Jag tror faktiskt att jag sprang dem fortare än förra veckan. 


Senare på dagen gav jag mig ut på resans sista cykeltur (far hem i morgon). Ett delmål på denna tur var Mallorcas nordvästligaste punkt (Cap de Formentor) där jag aldrig varit. Jag fick hålla hårt i styret när jag körde längs med kusten mot Port Pollenca. Samtidigt sneglade jag ut mot Pollenca-bukten och beundrade alla surfare och kitesurfare som samlats för att ta vara på dagen. Vilka hopp de kan få till! Nåväl vägen till Cap de Formentor visade sig gå uppåt, sedan neråt för att sedan gå uppåt igen mot en fyr. Det visade sig också att jag inte var den enda som kommit på tanken att styra kosan dit bort. En strid ström av bilar ringlade som en orm längs med de höga bergväggarna - och jag förstår varför. Vägen dit där asfalten bitvis påminde om Lanzas berömda infrastruktur (minst sagt knaggliga vägar för er som inte varit där) - åtminstone innan de utnyttjade EU-pengar för att förbättra den - var bedårande vacker. Efter en 4-5km kunde jag stum av beundrad se ner över Pollenca och Alucudias bukter - det var verkligen en bedövande vy. Efter ytterligare några km reste sig magnifika klippväggar med fantasifulla hålformationer precis intill mig. Bedövande var även suset i öronen av den vinande blåsten som ideligen hotade att blåsa mig av vägen. Och tidvis var jag rent av rädd, men nyfikenheten över vad som skulle komma näst var större. Så jag fortsatte mot målet. Vad som inte var bödövande var tröttheten i mina lår - berg var kanske inte det jag önskat efter, ja just det ja, gårdagens bergpass. Nu känner jag mig rejält trött, men skulle ändå inte vilja ha turen ogjord på grund av utsikten och det sköna landskapet.


Nu har jag packat ner cykeln och i morgon ska jag försöka få igång benen för ett långpass. Lite simning kommer jag antagligen även hinna med innan jag flyger hem. Söndagen avslutar dessa i mitt tycke hårda veckor. Belöningen blir arbete och vilovecka under veckan därpå.


Fredde: 3ve på Mallorca kan nog ge många roliga och tröttsamma pass. Härligt att kunna fara iväg så länge. Favvorunda? Tja, dagens pass kanske. Vid närmare eftertanke får det nog bli bergen, jag har en slags magisk hatkärlek till dem. De måste nyttjas med måtta men rätt brukade blir du hård och stark. Dock är de jobbiga och jag är troligtvis ingen duktig klättrare så jag flåsar, svettas, jobbar hårt, hälsar på getter och njuter av utsikten och vetskapen om vad de ger mig i träningseffekt :-). Vad jag vill minnas från förra året så tyckte jag även sydöstliga kusten hade några vackra fina vägar att åtnjuta. Vad tycker du själv?

Av Camilla Lindholm - 11 oktober 2007 19:33

över detta jävla regnande. Prognosen för dagen förtäljde moln och tidvis regn - just ja, regn till tidens ände då eller? Nu har det åskat, blixtrat och regnat i stort sett hela dagen (frånsett 2-3h på morgonen) och gatorna är fulla av vatten. Ursäkta ifall jag låter sur, avig och tjatig men vad är det för fel på Mallorca det här året? I påskas var en klubbkompis (Tove) här och hade ösregn och nu är jag här och har ösregn. Okej, jag ger mig det kanske var mycket begärt att be om sol, men snälla för  #6#&% ge mig lite uppehållsväder så att jag kan genomföra min träning på ett ändamålsenligt sätt.  Idag stod det långpass och då givetvis berg på schemat (han är snäll min tränare). För intresserad lämnade jag Alcudias kolsvarta moln, blixtrar och åska till förmån för Pollensa och bergen. Den här gången tog jag inte hela bergskedjan utan åkte över (ursäkta min usla spanska stavning) Ljuc, Soller och Deya för att sedan vika av neråt mot Palma (nix jag körde INTE igenom Palma) och Sta Maria efter den sköna och  pittoreska byn Valldemossa. Efter det snirklade jag mig runt lite på måfå och hamnade till slut i Alcudia igen :-). Turen blev inte riktigt lika lång som föregående (bara 6.20) och tur var väl det.  Positivt är att jag hade uppehållsväder i bergen och för första gången kände jag mig nästan modig nerför - fast jag är fortfarande rädd för att möta bilar på fel sida vägen.  Negativt är att när jag väl vände hemåt såg jag det oundvikliga komma emot mig. Det börjar alltid på samma sätt. Först blåser det upp till storm och sedan kommer spikarna som får skinnet att rodna. Jisses vad det kan regna här och jag tror aldrig jag varit ute i värre väder. På några minuter hade hela vägen svämmat över och sikten försvunnit, liksom vägen och jag fann mig själv cykla i en flod (NEJ - jag överdriver inte). Senare såg jag en bil som kört av vägen och ner i ett vattenfyllt dike - han såg nog inte heller så mycket.


Jag struntade i löpningen efter det här långpasset också - det kändes inte riktigt lönt med händer och fötter som istappar och stela kalla ben. Jag må vara envis men inte tokdum! Jag gick in och ställde mig i duschen istället. Nu har jag precis varit och simmat en timme och suttit i den där ångande, varma bastun så länge jag orkade och äntligen är jag varm - skönt! Det är lustigt men jag tycker inte att den här typen av pass (långpass) sliter i närheten så mycket som ett intervallpass - fast jag kanske såsar mig igenom dem för mycket. Fast jag tycker heller inte att de är särskilt psykiskt utmanande. Det är väl tur att jag håller på med långdistans då!


I morgon ska det visst blir ännu sämre - hur nu det verkligen är möjligt. Undrar hur vädret kommer att bli då?  

Av Camilla Lindholm - 10 oktober 2007 16:51

Undrar varför man som turist är så fixerad vid vädret att det upptar en avsevärd del av den vakna tiden på resmålet - så är det i alla fall för mig. Det är väl okej om det är uppehåll men regn, regn regn gör mig tokig och påminner väldigt mycket om sommaren hemma, även fast det är varmare och sällan regnar en hel dag här. I eftermiddag har solen ändå lockats fram en två timmar så jag bör nog inte klaga (det lär inte bli bättre när jag kommer hem).


 Dagen till ära stod det mördarintervaller på schemat (10x5min på cykel) och jag drog mig i det längsta innan jag begav mig ut på dem med följd att jag fick ett rejält skyfall över mig och dropparna var så stora att det nästan gjorde ont att få dem på sig. Nåja, jag hade laddat hela gårdagen med att försöka äta upp mig inför passet, vilket i och för sig inte var så svårt eftersom jag är alldeles för förtjust i mat för mitt eget bästa, men kände mig ändå ganska seg efter gårdagens nästan 6h träning. Men med mycket möda och stort besvär så kunde jag återvända hem med fullbordat ärende och bemödade mig även att skaka loss löparbenen efteråt. På vägen hem korsades min väg av en pågående etapptävling på cykel för masters - de kan då inte ha haft det för roligt i regnet. 


När det gäller mat så har jag många laster, där en vid första anblicken mindre allvarlig är min frukthets. Men skenet kan bedra. Bara av att skriva om frukt får det att vattnas i munnen på mig. Sanningen är att jag är fullkomligt beroende. Igår såg jag att clementinerna äntrat scenen och kände genast ett maniskt begär efter dem. En jul fick jag 5kg av dessa solgula små söta frukter i julklapp. De tog slut på 2dagar, med väldigt gula fingrar och magknip som följd. Därmed skulle man kunna tro att jag förätit mig på just den frukten - men icke! Vill du stiga i rang hos mig så ge mig clementiner! Fast svenska jordgubbar (gärna då Corona eller Pegasus) går nästan lika bra eller solvarma mangos. Förstå min lycka när Lars och jag var i Sydafrika i mars, billig mogen frukt - mmmm! På jobbet får vi varje vecka en fruktkorg och tanken är att den ska räcka hela veckan, men i realiten så räcker den i två dagar (vilket inte enbart är mitt fel måste tilläggas). Men efter ett träningsläger på Lanza så möttes jag av kommentaren från Sverker (en arbetskollega) att det verkligen hade märkts att jag varit borta - fruktkorgen hade räckt nästan hela veckan! Än värre än min frukthets är att jag igår kände ett våldsamt begär av att rafsa ner något med kombinationen fett, sött och sliskigt i varukorgen och snabbt  glufsa i mig allt redan innan jag kommit innanför dörren till mitt lägenhetshotellrum. Men jag besinnade mig och la i sista stund ner en melon i korgen istället. Faktum är att jag nästan helt undvikit socker här (dock inte fruktos och laktos) undantaget det socker som finns i vissa produkter såsom matbröd, kyckling, skinka etc, gelen jag åt samt de två flaskor sportdryck jag konsumerat (och fler blir det nog i morgon för då är det långpass på cykel). Inte illa för en sockerknarkare så säg! En tanke bara, tänk om jag inte borde/får äta så mycket fruktsocker som jag gör?


För övrigt vill jag säga att det är urkul att läsa era kommentarer - det blir så mycket mer levande då :-)! 

Av Camilla Lindholm - 9 oktober 2007 21:14

I natt fick jag min skönhetssömn förstörd av en vansinnigt irriterande mygga som envisades med att surra precis intill mitt öra, men tillräckligt långt ifrån mig för att undvika att krossas när jag frenetiskt viftade/klappade med händerna för att ta död på kräket. Dessutom hade ett gäng svenskar bestämt sig för att ha ett eget litet party på hotellet brevid. Damerna på partyt sjöng högljutt "Hörrni grabbar är ni klara" varpå grabbarna sedvanligt kontrade med "ja ja mensan fattas bara". Detta var tydligen så kul att de var tvungna att ta om fraserna om och om och om igen. Åh, det är sånt här jag vill undvika - fulla jobbiga människor och jag önskar att jag tagit med öronproppar.


Lite tröttare än vanligt steg jag därför upp i morse med vetskapen om att den här veckan kommer bli hård. Utmaningen ligger inte i antalet timmar, ty de är färri i antalet, utan i att jag kommer (förhoppningsvis) avverka ett hårt pass varje dag, vilket är jobbigt både för ben och psyke. Dagens träning var i stort sett en repris av förra tisdagens. Dock hade jag inte stora förhoppningar om att dagens löpintervaller skulle gå i rasande fart, särskilt inte sedan det gick rätt slött ut till startpunkten. Dock måste jag säga att om jag var nöjd förra veckan är jag än mer nöjd nu. Det gick lite fortare (vilket i sig  kanske kan förklaras av att jag antagligen förlorat några hekto Camilla här på ön :-)) men framför allt var känslan bättre och jag höll fokus varje minut. Skönt att träningen ger resultat! Direkt efter väntade cykling och mot slutet av denna  tornade oroväckande svarta moln upp sig över bergen. Efter 3h prick klev jag av cykeln och en minut efter jag klivit in på mitt hotellrum öppnade sig himlen och regnet öste ner ett par timmar. Snacka om timing. Nu förstår jag varför jag inte tog sovmorgon utan klev upp i ottan, avverkade mitt löppass och inom en kvart lyckats byta kläder och slänga i mig en andra frukost innan jag gränslade min svarta springare. Liksom att jag kände på mig att jag skulle hamna här i Alcudia (restresa) kände jag antagligen på mig att det skulle regna idag :-).  



Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6 7
8 9 10 11 12 13 14
15
16 17 18 19 20 21
22
23
24 25
26
27 28
29 30 31
<<< Oktober 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se