Alla inlägg under september 2007

Av Camilla Lindholm - 19 september 2007 17:58

Sådär ja nu är det snart dags för lite massage:

http://www.humor911.se/art.aspx?artID=1343

Har dessutom precis varit ute och sprungit i 1h - det gick hyfsat och jag måste säga att det tar sig i längd också. Idag sprang jag i 7min innan jag började gå :-)!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 19 september 2007 15:13

Idag var dagen då jag tänkte testa knän och rygg lite extra med att cykla en se sådär 4timmar. Så här efteråt känns det det bra att konstatera att både rygg och mage höll även om jag fick lite känningar i knäna. Farten var högst moderat, men det är av underordnad betydelse så här års då det är ganska långt till storformen och de viktiga tävlingarna. Helhetsbetyget måste ändå bli klart godkänt och det känns SÅÅ skönt! I kväll väntar dessutom massage hos Taru på Hälsans Hus i Lund. Hon är fantastisk och vet precis hur hon ska göra för att få mina stackars stressade muskler att slappna av.


Igår var jag med om ett  ganska intressant sammanträffande som jag glömde att berätta om. Efter gårdagens sista lektion blev jag igenkänd av läraren som skulle undervisa efter mig. Det visade sig vara en gammal kursare till mig under min studietid i Linköping för ca 10 år sedan då vi båda läste historia. Nu hade hon doktorerat och jobbade tydligen på samma arbetsplats som jag, Malmö Högskola! Ibland är världen bra liten. Mer anmärkningsvärt är väl ändå att hon genast kände igen mig. Frågan är bara vad det säger om mig och om det är positivt eller negativt :-)!

ANNONS
Av Camilla Lindholm - 18 september 2007 22:00

Jag är inte fönstertittare med mening men varje gång jag går förbi ett fönster så dras min blick som av tvång mot detta. Det är med skam jag erkänner att jag finner lust i att se hur andra möblerar sina vardagsrum eller disponerar sina kök. Från vårt köksfönster på 4de våningen ser man kvällstid rakt in till grannen mitt emot - varse man vill eller inte. Men döm av min förvåning när denna man spritt språngande naken stolt spatserade omkring i sin lägenhet uppvisande hela sin fulla potential. Samtidigt satt kvinnan i hans liv fullt upptagen framför datorn till synes lätt uttråkad. Trots att jag borde, åtminstone av respekt och känsla för andra människors integritet, så kunde jag inte slita blicken från vår stackars nakne granne. Tvärtom ropade jag istället till mig min sambo för att han också skulle komma och titta. Ponera att jag är den enda som har denna lätt pinsamma last men ponera även att jag inte är det. Jag kan inte låta bli att undra hur många av mina grannar mitt emot som sett och känt samma pinsamhet av att se mig springa naken i min lägenhet?  Kanske är det bäst att bli ovetande i den frågan.


Träningen idag har bestått i ett aerobicspass som jag hållit för studenterna (blivande idrottslärare) på mitt jobb samt dryga 53min löpning i parken. Innan aerobicspasset var jag ganska nervös över hur det skulle gå men både knän och rygg höll ganska bra och i parken snittade jag en km på 4.24, vilket är nytt rekord (åtminstone på de här beklämmande 7 skadeveckorna). I morgon tänkte jag testa att cykla en 3-4h med min klubbkompis Tove som planerar en 18milrunda.

Av Camilla Lindholm - 17 september 2007 21:37

Idag har jag varit helt sprallig - nästan som vårkänslor i kroppen. Ni vet när man har så mycket energi  att det nästan bubblar ut genom öronen. Eller så skulle man kunna tro att jag gått runt och rökt på :-) - fast det har jag givetvis inte gjort. Jag känner mig starkare och mer avslappnad för varje dag och jag tror nog att det är det som är anledningen till att jag är så snurrig. De senaste veckorna har varit så mentalt och fysiskt jobbiga att jag bara velat dra en filt över huvudet. Jag har tom undvikit att gå ut av rädsla för att få en krampattack. Och, det är inte lätt att somna när ryggen, magen och huvudet bultar hårt, hårt, hårt.  Nu när jag känner mig lite bättre och är mer avslappnad i kroppen väller känslorna fram.


Idag har jag joggat i 50min och är uppe i 4min jogg och 35s gång. Därefter plaskade jag omkring i vattnet i 30min (för simning var det inte). Det gjorde lite ont och var väldigt trögt (har man inte simmat på 7ve så lär det nog vara tungt ett bra tag) men det var ändå skönt. Nu har jag precis varit ute och joggat i 40min till. Snart kanske jag kan öka farten också - hoppas det.  


Annars planerar jag att införskaffa mig en ny cykel! Mer om det vid ett senare tillfälle!

Av Camilla Lindholm - 16 september 2007 19:12

Malmö med omnejd är ett minst sagt vindpinat område, men igår blåste det lite (TYP!!!) mer än vanligt kan man väl milt sagt säga. När takpannor blåser ner från hustaken tycker i alla fall jag att gränsen är nådd!  Inte blir det roligare när man vet att det står några timmars cykel på träningsschemat och att dessa måste avverkas i ensamhet då cykelpolaren valt att stanna hemma. Så det var bara att trycka in hörlurarna så långt in i öronen som det bara gick och med extra hög musik försöka stänga ute tokvinden från hjärnan. Sagt och gjort och väl ute på vägen gick det ändå förvånandsvärt bra att cykla - särskilt åt ett håll :-). Men lite vingligt var det allt och vid några svaga tillfällen, då jag slappnade av, kom en kastvind som nästan fick mig att köra av vägen. Dessutom påmindes jag om vikten av att bära cykelhjälm! Men det är som tur väl inte varje dag då både grenar och kastanjenötter träffar mig i huvudet när jag ute trampar.

Av Camilla Lindholm - 15 september 2007 17:18

Återhämtningen efter SM:et i Kalmar har inte riktigt gått  enligt plan. Skavankerna efter loppet har vägrat att ge efter och  någon vecka efter Kalmar bröt helvet lös på riktigt. Av att göra i stort sett ingenting fick jag ont i ryggen, magen, knäna och fötterna. Av någon anledning fick magmusklerna för sig att deras normalläge från och med nu var i kramptillstånd, och där med basta. Tala om misär! Och, inga behandlingar har hjälpt, och nog har jag testat på olika behandlingar alltid. Eller vad sägs om följande:


Allmän sjukvård: kan absolut inte rekommenderas! 

Sjukgymnastik: brukar fungera men nu ruskade de frågande på huvudet.

Massage: räddningen för en krampande mage - tack Taru!

Aukupunktur: knappast - snacka om krampchock efter den behandligen.

Kiropraktik: antagligen lösningen om man hittar "rätt" kotor att knäcka!

Zonterapi: brukar fungera galant men inte på den här skadan.

Laser: samma här, en fantastisk läkmaskin som tyvärr inte tog den här gången.


Men nu verkar det äntligen som jag kan skåda ljuset i tunneln (om nu inte lagen om alltings jävlighet ställer till det igen). I måndags besökte jag Raffi Serntorp (aukupunktör, kinesiolog, massör, kiropraktor mm) som har hand om MKK:s simmare här i Malmö samt landslaget i simning. Det var en minst sagt intressant upplevelse som började med att han bad mig räcka ut tungan! Därefter knådade, drog, töjde och knäckte han lite och sedan sa han att jag skulle äta magnesium, zink, B2 och B12 samt dricka mängder av vatten då jag var uttorkad. Dessutom tyckte han att det var dags att börja träna lite smått och ingen kan ha varit gladare än jag av att få höra det (utom möjligtvis Lars som i 7ve tvingats höra min eviga klagan om hur dåligt tränad jag numera är).  Ganska mörbultad stapplade jag därifrån och ut i regnet,  men på kvällen lyckades jag genomföra något som med god vilja kan ha liknat lite lätt rullning på cykeln. Idag, en knapp vecka senare, är jag faktiskt bättre än på länge och har varit ute och rullat 3h på cykeln. Dessutom har jag lyckats jogga i 30min (enligt principen 2min jogg/1min gång). Tänk att man kan blir så lyckligt av så lite! Nu gäller det bara att komma ihåg den här känslan i svinkalla januari och då det är dags för långpass på cykeln. Det är sååå kul att cykla flera timmar när termometern visar innesittarkväll framför tv:n, inlindad i en flisfilt och djupt inborrad i soffan. Fast det skumma är att det faktiskt är ganska kul (bara man slipper frysa)! 

Av Camilla Lindholm - 14 september 2007 17:13

Hej och välkommen till min triathlonblogg. Tanken är att jag ska skriva här så ofta jag hinner. Jag kan inte lova enbart kloka ord och råd utan antagligen kommer det florera en hel del dumheter, svammel och nonsens.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Fråga mig

8 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<<
September 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Blogginfo.se

RSS

Följ bloggen

Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Blogkeen
Följ Camilla Lindholms tri-blogg med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se